Articol publicitar

Cum să alegi anvelopele auto în 2022: ghid complet

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
anvelope

Să ai o maşină este o sarcină importantă. Este necesar să te asiguri că este în stare perfectă pentru a circula în siguranţă. Ca atare, utilizarea şi întreţinerea corecte sunt esenţiale. În acest articol obiectivul este de a pune capăt îndoielilor despre cum să alegi anvelope pentru maşină.

Datorită ofertei ridicate de pe piaţă în ceea ce priveşte tipurile de anvelope, mărci, modele şi dimensiunile acestora, de exemplu, sarcina de a cumpăra anvelope nu este întotdeauna uşoară.

Anvelopele sunt una dintre cele mai importante componente ale unei maşini, aşa că este foarte important să ştii care este cea mai bună pentru fiecare vehicul şi să faci ceea ce este necesar pentru a-i păstra calitatea.

Cum să alegi anvelope pentru maşină?

Alegerea unei anvelope pentru masina ta nu trebuie să fie o sarcină complexă. Cel puţin, nu partea de a şti să găseşti anvelopa ideală pentru maşina ta.

Decizia asupra mărcii şi modelului (şi preţului) anvelopelor este o alegere individuală. Caracteristicile ideale ale anvelopei sunt definite de producătorul auto.

Acestea sunt definite în funcţie de condiţiile ideale de siguranţă şi performanţă ale maşinii şi exprimate printr-un cod alfanumeric.

Prin urmare, cumpărarea de anvelope care nu sunt recomandate de producător poate compromite serios siguranţa şi performanţa vehiculului.

Cu toate acestea, producătorul nu este conştient de câţiva factori care pot afecta alegerea anvelopei, cum ar fi condiţiile meteorologice sau încărcarea vehiculului.

Aici rămâne la latitudinea proprietarului să aleagă anvelopa care se potriveşte cel mai bine cazului său particular, fără a încălca vreodată legea, şi anume atunci când foloseşte alte anvelope decât cele omologate pentru vehiculul său.

Pentru a alege anvelopele ideale pentru maşina ta sunt suficienti doar doi paşi: alege tipul de anvelopă şi identifică modelul ideal prin coduri şi etichetă. Folosirea unui tip de anvelopă potrivit pentru maşină şi condiţiile meteorologice este esenţială pentru a asigura siguranţa.

Anvelopele pot fi de trei tipuri diferite: anvelope de vara, anvelope de iarnă şi anvelope all-season.

1 Anvelope de vară

Este cel mai folosit tip de anvelopă de-a lungul anului şi, deşi denumirea se referă la un singur sezon al anului, majoritatea oamenilor aleg să folosească acest tip de anvelopă pe tot parcursul anului.

Aceste anvelope de vară sunt concepute pentru a fi utilizate la temperaturi de peste 7 grade C, adică într-o climă blândă.

Ele oferă un confort sporit şi o aderenţă ridicată atât în condiţii uscate, cât şi umede şi contribuie, de asemenea, la un consum redus de combustibil.

2 Anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă, sau anvelopele de zăpadă, sunt potrivite pentru temperaturi sub 7 grade C şi tipul ideal de anvelopă pentru drumuri foarte umede sau înzăpezite.

Cu condiţii meteorologice mai nefavorabile, cum ar fi zăpada, este esenţial să foloseşti o anvelopă de iarnă, deoarece la temperaturi sub 7 grade C cauciucul anvelopei devine mai dur şi acest lucru poate compromite siguranţa pasagerilor vehiculului.

În plus, anvelopa de iarnă reduce riscul de acvaplanare datorită designului benzii de rulare, scurtează şi distanţa de frânare şi elimină necesitatea folosirii lanţurilor de zăpadă. Dacă călătoreşti într-o regiune mai rece, asigură-te că folosirea anvelopelor de iarnă nu este obligatorie, întrucât în unele locuri este chiar obligatorie utilizarea acestui tip de anvelope în lunile mai reci.

Aceste tipuri de anvelope sunt folosite în locurile în care iarna este mai rigidă şi ar trebui schimbate întotdeauna cu anvelopele de vară când începe vremea mai caldă. Utilizarea a două tipuri de anvelope pe tot parcursul anului poate părea costisitoare şi laborioasă, dar adevărul este că te asiguri că conduci mai sigur şi reduci uzura anvelopelor de vară.

3 Anvelope pentru toate anotimpurile

Acest tip de anvelopă hibrid combină avantajele anvelopelor de vară cu cele de iarnă.

Sunt potrivite pentru ploaie, grindină şi chiar zăpadă uşoară şi îşi menţin proprietăţile la temperaturi de peste 7 grade C.

Sunt tipul ideal de anvelopă pentru climatul resimţit în ţara noastră, deoarece iernile nu sunt atât de grele încât să justifice utilizarea unei anvelope de iarnă pe o perioadă prelungită.

AutoPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite