Ciolacu, la Mioveni: „Noua Duster e bestială! De acum, Guvernul și prim-ministrul vor folosi doar mașini marca Dacia” FOTO

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, miercuri, uzina Dacia de la Mioveni - Argeș, prilej cu care a testat aproape 20 de minute noul Duster, lansat la finalul anului 2023. Șeful Guvernului și-a amintit și că în urmă cu peste trei decenii prima sa mașină a fost tot o Dacia, pentru care a fost nevoit să stea două zile la Pitești ca să o poată cumpăra

Premierul Ciolacu a testat noul Duster FOTO Denis Grigorescu
Premierul Ciolacu a testat noul Duster FOTO Denis Grigorescu

Marcel Ciolacu s-a întâlnit mai întâi cu conducerea Dacia, după care a petrecut mai bine de o oră prin mai multe departamente ale uzinei de la Mioveni. Ulterior, premierul a venit la întâlnirea cu jurnaliștii după ce a condus noul Duster printre clădirile din perimetrul uzinei. Iar lui Marcel Ciolacu i-a plăcut atât de mult noul Duster încât după ce a oprit mașina a mai stat mai bine de un minut ca să ceară mai multe detalii despre bordul automobilului.

Și chiar și după ce a parcat noul Duster, Marcel Ciolacu s-a suit înapoi la volan. Asta pentru a muta mașina din zona unde urma să fie susținute discursurile oficiale.

„Noua Dacia Duster este bestială. Din acest moment, Guvernul României și prim-ministrul vor folosi numai mașini marca Dacia. Mașina mea va fi Dacia Duster. Așa e normal. Vom constitui o echipă de lucru ce va colabora atât cu specialiștii de la Dacia, cât și cu cei de la Ford, de la Craiova, pentru a închide toate hățișurile birocratice. Statul trebuie să stea alături de investitori și să omoare timpii care costă bani”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Cu puțin timp înainte de a pleca de la uzina Dacia de la Mioveni, șeful Guvernului și-a adus aminte și că în urmă cu peste trei decenii prima sa mașină a fost o Dacie.

„Se întâmpla prin 1993. Am stat două zile la Pitești pentru a îmi cumpăra prima mea Dacie. Și am reușit să o cumpăr, însă fără bord CN”, a rememorat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Denis Le Vot, CEO Dacia: „Avem încredere în potențialul intelectual al României”

Prezent la vizita premierului Ciolacu, Denis Le Vot, CEO-ul de la Dacia a declarat: „Noul Duster arată încrederea noastră în potențialul intelectual al României. Mașina va fi urmată de modelul Bigster în cel mult un an și va face din uzina de la Mioveni una dintre cele mai performante din Europa”.

Mai trebuie spus că Renault a investit până acum la Dacia peste 3,9 miliarde de euro.

În 2023, Dacia s-a clasat pe un excelent loc doi în Europa în ceea ce privește vânzările de autoturisme către clienții persoane fizice.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite