Aplicaţia care te ajută să găseşti cheile rătăcite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soluţia pentru momentele de panică prin care am trecut fiecare, cel puţin o dată, când cheile casei sau ale maşinii sunt de negăsit este oferită astăzi de o aplicaţie.

Portofelul, cheile sau alte obiecte mici, dar de maximă importanţă, nu mai pot fi pierdute cu uşurinţă, graţie tehnologiei moderne care vine în ajutorul problemelor cotidiene. 

Un nou sistem pentru smartphone permite localizarea obiectului pierdut, cu ajutorul unor cipuri electronce de mărimea unui timbru, care trebuie lipite de obiectele considerate de valoare sau cele care au tendinţa să „dispară”. Mini receptoare vor fi aşezate pe mobila din casă, în diferite locuri strategice, pentru a putea capta semnalul trimis de cipurile electronice.

Sistemul, numit FindMyStuff, este activat de tastarea numelui obiectului pierdut în aplicaţia de pe smartphone. În câteva secunde, localizarea exactă a obiectului este arătată pe ecran, în timp ce receptorul va primi un semnal printr-o reţea wireless.

Oamenii de ştiinţă din Germania care au venit cu ideea sistemului spun că acesta va costa în jur de 60 de euro, odată ce va fi dezvoltat pentru uz comercial, potrivit „Daily Mail”.

Florian Schaub, cercetător la Universitatea Ulm, spune că visează la o casă digitală, unde oamenii pot vorbi cu calculatoarele pentru a le uşura viaţa. „Aceasta este direcţia către care ne îndreptăm. În curând, vom putea folosi tehnologia cu ajutorul ochelarilor de soare sau accesorii precum acesta”, a spus el. „Producătorii de telefoane mobile pot integra această tehnologie şi mobila poate fi îmbunătăţită cu ajutorul unor mici antene, amplasate în interior”, explică acesta viziunea sa.

Schaub a recunoscut că există un risc asociat cu acest produs. Spre exemplu, dacă portofelul este în buzunarul tău, altcineva care foloseşte FindMyStuff ar putea să-l localizeze odată ce treci de clădiri dotate cu astfel de senzori. Pentru a preveni acest lucru, sistemul este dotat cu un nivel ridicat de greutate când vine vorba de autentificare.

Potrivit cotidianului britanic, în medie, avem tendinţa să pierdem nouă obiecte pe săptămână şi să irosim câte un sfert de oră căutându-le. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite