Adevărata mamă a Reginei Elisabeta era o bucătăreasă, susţine o autoare britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O teorie bizară privind obârşia Reginei Mame Elisabeta naşte controverse în rândul britanicilor.

Potrivit Colin Campbell, autoarea cărţii "Regina-mamă: Povestea nespusă a Elisabetei Bowes Lyon", Regina Elisabeta a fost, de fapt, fiica unei bucătărese. Campbell spune că servitoarele erau o "versiune primitivă a mamelor-surogat". Mai mult, autoarea susţine că bucătăreasa e şi mama lui David, fratele mai mic al Reginei Elisabeta.

Potrivit unor fragmente din carte, bucătăreasa, "o franţuzoaică atractivă şi plăcută", pe nume Marguerite Rodiere, este adevărata mamă a Reginei Elisabeta. Curios este faptul că unul dintre prenumele Reginei Mame este chiar Marguerite, un nume de origine franceză.

Data de naştere exactă a reginei a fost mereu un subiect de discuţie. Potrivit cărţii scrise de Campbell, regina s-a născut pe 3 august şi nu o zi mai târziu precum se ştie. De asemenea, încă nu se ştie unde s-a născut aceasta, fiind vehiculate două teorii: într-o ambulanţă londoneză sau în casa familiei sale din Hertfordshire.

Se pare că regele Edward al VIII-lea, cumnatul Reginei Mame, ştia despre originile acesteia. Potrivit cărţii, când a aflat că Elisabeta plănuia împreună cu curtenii lui să-l submineze ca rege şi să-l împiedice să se însoare cu femeia iubită, Edward al VIII-lea şi-a folosit toată influenţa pentru a obţine documentele care confirmau că Elisabeta n-a venit pe lume pe 4 august, ci a fost născută de Marguerite Rodiere pe 3 august, la reşedinţa familiei Bowes-Lyon.

image

În cartea care va apărea luna viitoare, autoarea susţine că Ceciliei Bowes-Lyon, soţia tatălui Reginei Elisabeta, i s-a interzis de către doctori să mai facă copii. Asta, după cea de-a opta naştere. Totodată, Campbell spune că Cecilia a suferit o cădere nervoasă după ce una dintre fiicele ei, Violet, a murit din cauza unei probleme cardiace, iar acest lucru a împiedicat-o să mai procreeze.

Se pare că porecla reginei, "Cookie" ("Prăjiturică"), era, de fapt, o aluzie fină la adevărată ei mamă. Porecla i-a fost dată de ducele şi ducesa de Windsor şi era menită să aducă aminte tuturor celor care frecventau cercurile înaltei societăţi britanice că Regina Regatului Unit era fiica unei servitoare.

Teoria lui Campbell vine într-un moment destul de sensibil pentru Regina Elisabeta a II-a, actuala suverană a Regatului Unit, pentru că ieri s-au comemorat 10 ani de la moartea mamei sale, informează Daily Mail.

Acuzaţiile lansate de Colin Campbell au suscitat atenţia experţilor, care consideră presupunerile făcute de autoare ca fiind nefondate. "Trebuie doar să vă uitaţi la pozele Reginei-Mamă cu mama ei, ca să vă daţi seama că sunt rude", a declarat Hugo Vickers, unul dintre experţi.

Într-o carte publicată în anul 1997, autoarea americană Kitty Kelley susţinea că Regina Mamă era, de fapt, fiica unei servitoarea galeze.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite