9 trucuri simple şi eficiente prin care poţi să ai o postură corectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O postură corectă atât la birou, cât şi în timpul deplasării duce la o stare de bine. Dar, marea majoritatea a oamenilor nu sunt conştienţi de felul în care pun presiune asupra coloanei vertebrale. Mai jos, o serie de sfaturi pentru o postură corectă.

Deşi mulţi dintre noi ne dorim să ne pătrăm o postură corectă a coloanei vertebrale, foarte puţini reşesc să facă acest lucru. „Bright Side“ a alcătuit o listă cu mai multe sfaturi care pot ajuta pe oricine să aibă o poziţie corectă şi frumoasă a spatelui, graţie unor exerciţii care sunt benefice.

Fă exerciţii care să îţi menţină postura corectă

Găseşte-ţi timp pentru exerciţii care să te ajute să îţi menţii o postură corectă. Încearcă să faci exerciţii timp de 10-20 de minute pe zi, dar fără să te soliciţi, altfel vei înrăutăţi lucrurile. Dacă lucrezi foarte mult stând pe un scaun la birou ai grijă să îţi încălzeşti spatele, gâtul şi umerii în fiecare zi cu câteva mişcări. 

image

Ai grijă cum stai la birou

Dacă lucrezi multe ore pe zi stând la birou, în faţa unui calculator, ar trebui să ai în vedere o organizare a acestuia pentru confort. Aspectul crucial aici ţine de ajustarea nivelului înălţimii biroului. Trebuie să ţii cont şi de postura de stat şi de scaunul pe care te aşezi. 

image

Cum te uiţi la telefon

Mulţi dintre noi ne aplecăm destul de mult asupra ecranului telefonului atunci când îl butonăm, deformându-ne postura fără să realizăm. Încearcă să ţii telefonul în faţa ta, într-un unghi potrivit. 

image

Aplicaţii speciale care te pot ajuta

Există o serie de aplicaţii care te pot ajuta şi atenţiona atunci când nu ai o postură corectă a spatelui. Una dintre ele este Nekoze, care se foloseşte de camera telefonului pentru a-ţi monitoriza postura, iar atunci când nu stai drept te atenţionează. 

image

Învaţă cum să respiri corect

Respiratul corect este important pentru mişcările, dar şi pentru simţurile noastre. Vei respira mult mai eficient dacă te foloseşti de diafragmă, iar postura corectă a spatelui se va regla în mod natural. 

image

Fii atent la postură în fiecare clipă

Trebuie să ţii cont de felul în care stai nu doar când lucrezi, ci şi când dormi. Pentru o poziţie corectă în timpul somnului ai grijă la pernă, pătură şi poziţia în care te aşezi. 

image

Stai într-o poziţie de 135 de grade

Ţine minte că dacă ai o poziţie corectă asupra coloanei tale nu se mai exercită presiune. 

image

Practică yoga

Yoga te poate ajuta să îţi îmbunătăţeşti nu doar condiţia fizică, ci şi starea de bine. Alte astfel de programe de fitness, cum ar fi pilates sau aerobic, te pot ajuta, de asemenea, să ai o postură corectă. 

image

Învaţă să stai drept şi corect

Încearcă să nu te apleci şi să stai pe cât de drept posibil. Trebuie să ai spatele drept, picioarele aliniate cu poziţia umerilor şi pieptul înainte. Aceasta este poziţia ideală pentru coloana ta vertebrală prin care poate susţine întreaga greutate a corpului. Nu băga mâinile în buzunare pentru că altfel ai tendinţa de a te apleca. 

image
Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite