7 motive pentru care nu trebuie să depinzi de parerea altora despre tine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu vei câştiga niciodată aprecierea cuiva dacă cerşeşti apreciere. FOTO hypnosisabc.com
Nu vei câştiga niciodată aprecierea cuiva dacă cerşeşti apreciere. FOTO hypnosisabc.com

Cu toţii suntem flataţi de complimentele unora şi răniţi de criticile altora. Deşi este perfect normal să-ţi ridice moralul o lăuda şi să te demoralizeze o critică, dorinţa obsesivă de a acţiona doar în scopul obţinerii unei laude sau a unei aprobări este o problemă de ordin psihic. Oamenii intră într-un tipar de autonegare din care nu pot ieşi dacă nu-i mulţumesc pe ceilalţi.

Iată 7 motive pentru care ar trebui să renunţi la ideea că trebuie să-i mulţumeşti pe alţii în schimbul laudelor şi aprecierilor lor. 

 1. Poţi avea tulburări psihice 

 Dacă eşti constant în căutarea aprecierii celorlalţi, în momentul în care nu mai primeşti ceea ce doreşti sau nu mai primeşti în cantitatea dorită de tine, intri într-o stare de negare, devii introvertit şi poţi începe să-ţi conturezi o lume imaginară, în care totul se întâmplă aşa cum vrei tu. Nu vei câştiga niciodată aprecierea cuiva dacă cerşeşti apreciere. În schimb, cu cât eşti mai încrezător în forţele proprii, mai independent, lumea te va admira şi respecta sincer. 

2. Suntem unici 

 Fiecare om este unic şi fiecare om are talentul său, felul său de a fi. Încercarea de a te încadra în anumite tipare care nu ţi se potrivesc contravine legilor divinităţii. Dacă nu eşti adeptul spiritualităţii, gândeşte-te la ştiinţă. Din punct de vedere biologic, nu mai există o altă persoană care să aibă exact acelaşi ADN cu al tău. Şi orice încercare de a modifică o genă poate crea mutaţii genetice grave. 

 3. Mulţumindu-i pe alţii nu te vei mulţumi pe tine 

 De multe ori, în încercarea de a-i mulţumi pe ceilalţi, te îndepărtezi de visurile, de idealurile şi de ţelurile tale. În cele din urmă vei deveni din ce în ce mai frustrat că nu ai urmat calea ta, ci pe-a altora, mai ales că, uneori, drumul ales de alţii nu este cel mai potrivit pentru tine. Vei regreta că nu ţi-ai urmat propriile instincte. 

Citiţi restul articolului pe sfatulparintilor.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite