Zile de vis pentru Ana Bogdan: finală şi Varşovia şi succes la Iaşi

0
0
Ana, o sportivă fericită
Ana, o sportivă fericită

Ana Bogdan, care până acum nu trecuse vreodată de semifinalele unui turneu WTA, a realizat două premiere în ultimele două săptămâni: a jucat finala la Varşovia şi s-a impus ieri în cel de la Iaşi.

Românca este campiona turneului WTA 125 BCR Iaşi Open, după ce şi-a continuat parcursul perfect început la finalul lunii iunie. Ea a învins-o pe Panna Udvardy (Ungaria, 93 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-1 chiar în faţa propriilor fani.

După un set câştigat lejer de sportiva sinăiancă, a urmat căderea. Jucătoarea maghiară s-a impus ăn setul doi cu 6-3 şi a împins finala în decisiv. Ana s-a dezlănţuit, nu i-a mai lăsat nici o şansă adversarea şi s-a încoronat campioana turneului.

Cele 130 de puncte WTA câştigate ieri au urcat-o pe Ana pe poziţia 63 mondială, de pe locul 75. Ea va fi recompensată cu un preiu de 15.000 de euro pentru victoria de la Iaşi.

"Nici nu mai am cuvinte! Vreau să vă spun că este cel mai emoţionant meci din carieră. Nu ştiu dacă am mai trăit asemenea momente pe terenul de tenis. Vă mulţumesc şi vă iubesc din suflet! Felicitări, Panna! Îţi urez mult succes în turneele următoare, mai ales în SUA, va fi un drum lung, dar sunt sigură că vei reuşi. Îţi mulţumesc, m-ai ajutat să-mi ridic nivelul astăzi.

Îi mulţumesc surorii mele, am făcut tot felul de tactici împreună (n.r. - râde). Îi mulţumesc şi fizioterapeutului meu, Alex, fără de care nu aş putea alerga cum alerg în fiecare zi. Le mulţumesc şi părinţilor mei, care sunt acasă.

Este un turneu foarte bine organizat şi mă bucur că am venit aici şi a fost o săptămână absolut minunată. Vă mulţumesc tare mult! Este cel mai frumos şi cel mai special trofeu şi cu siguranţă are un loc aparte în sufletul meu", a spus Ana Bogdan, la festivitatea de premiere.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite