VIDEO Vezi traseul pe care îl va parcurge flacăra olimpică în Regatul Unit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torța olimpică * Foto: Reuters
Torța olimpică * Foto: Reuters

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra, care vor avea loc în această vară, au prezentat traseul pe care îl va urma flacăra olimpică pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Torţa va pleca pe 19 mai, din Land's End, cel mai vestic punct al insulei britanice şi va parcurge 12.800 km până va ajunge pe Stadionul Olimpic din Londra, în ziua de 27 iulie, cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a 30-a ediţii a Jocurilor Olimpice de vară.

Din ştafeta care va purta flacăra olimpică vor face parte circa 8.000 de persoane, inclusiv 700 de personalităţi din Regatul Unit. Fiecare va purta torţa pe distanţa a 300 de metri, în total urmând a fi parcurşi, timp de 70 de zile, 12.000 de kilometri.

Printre cei care vor participa la această ştafetă se numără şi Dinah Gould, care a împlinit 100 de ani. "Sper să-mi fac bine treaba", a declarat aceasta. La polul opus se va afla Dominic Macgowan, o elevă din Birmingham care are 12 ani, fiind ceea mai tânără purtătoare a torţei.

În 1980, când Jocurile Olimpice de vară au fost găzduite de Moscova, flacăra olimpică a traversat şi România, veninind din Grecia, prin Bulgaria.

VEZI AICI CARE ESTE TRASEUL FLĂCĂRII OLIMPICE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite