VIDEO Ultimul "nebun" al tenisului va juca în aprilie, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John McEnroe
John McEnroe

Campionul american al tenisului John McEnroe va participa la două meciuri demonstrative la Bucureşti. Evenimentul se va produce în perioada 21-29 aprilie, în cadrul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, din circuitul ATP.

Anunţul a fost făcut astăzi de organizatorii turneului de la Bucureşti, dotat cu premii de aproape 400.000 euro.

John McEnroe va juca pe 24 aprilie, un singur set, cu Andrei Pavel. După aceea se va disputa o partidă de dublu, în care pe teren vor intra Ilie Năstase şi Mansour Bahrami, iar de partea cealaltă a fileului se vor afla John McEnroe şi Andrei Pavel.

Născut în 16 februarie 1959, la Wiesbaden (Germania), John McEnroe a fost unul dintre cei mai mari jucători de tenis ai deceniului 9. A câştigat 104 de titluri ATP şi a disputat alte 52 de finale la simplu - are alte 79 de succese la dublu. A fost numărul 1 mondial în 3 martie 1980. A câştigat turneele de Mare Şlem de la Flushing Meadows (1979, 1980, 1981, 1984) şi Wimbledon (1981, 1983, 1984) şi are cinci victorii în Cupa Davis.

În condiţiile în care premiile erau mult mai mici comparativ cu cele din zilele noastre, a obţinut din tenis 12,6 milioane de dolari. A fost inclus în "International Tennis Hall of Fame" în 1999. A devenit cunoscut ca un rebel, certându-se deseori cu arbitrul de scaun sau cu asistenţii de margine. În 2004, a recunoscut public că s-a dopat cu steroizi. Este singurul câştigător de la Wimbledon care nu a fost acceptat în All England Lawn Tennis & Croquet Club. După retragerea din tenis, a încercat să se lanseze în... rock. Învăţat să cânte la chitară de Eddie Van Halen şi Eric Clapton, a format trupa The Johnny Smyth, pe care a părăsit-o înainte ca aceasta să scoată primul album... A iniţiat şi un talk-show, CNBC McEnroe, care a fost anulat după cinci luni din lipsă de... audienţă. S-a implicat şi în acţiuni caritabile, apărând, de asemenea, în filme artistice sau de televiziune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite