VIDEO Liga Europa: românii au fost eliminaţi. Juve ţinteşte finala. Gol fabulos Pirlo. Meci incendiar la Salzburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem tabloul sferturilor după o seară în care un singur român a fost implicat în partidele din optimi. Venită din Liga Campionilor, liderul din Serie A a găsit motivaţia necesară pentru a trata cu seriozitate şi cea de a doua competiţie europeană. În Austria, Salzburg - Basel a avut trei goluri, dar şi 15 minute de prelungiri în prima repriză.

Învinse în prima manşă pe teren propriu, Tottenham şi Ludogoreţ, grupările la care sunt legitimaţi Chiricheş, respectiv Moţi, n-au putut întoarce scorul nici în retur. Fără Chiricheş, accidentat (va reveni după 23 martie), londonezii au obţinut doar o remiză, 2-2, în deplasare, la Lisabona, şi au părăsit Europa. Portughezii au condus cu 1-0 din minutul 34, dar, pe final, crezând că soarta calificării e rezolvată, au oprit motoarele. Rezultatul? Tottenham a făcut 2-1 în două minute, prin Chadli (78 şi 79).

La 2-1, englezii au ratat câteva şanse bune de a duce partida în prelungiri, iar, în minutul 90+5, Lima a obţinut un penalty pe care tot el l-a transformat, stabilind scorul final, 2-2. Remiza a păstrat invincibilitatea celor de la Benfica, ei fiind neînvinşi în ultimele 26 de jocuri în toate competiţiile.

Moţi a luat un „galben“

După o înfrângere pe teren propriu, 0-3, campioana Bulgariei, Ludogoreţ, a pierdut şi la Valencia, scor 0-1. Cosmin Moţi a revenit în echipa bulgară, după ce a ratat turul din cauza unei suspendări. Fostul dinamovist a fost integralist şi a luat un „galben“ în minutul 26.

Juventus, favorită la câştigarea trofeului

De obicei, formaţiile din Serie A, mai ales cele obişnuite cu Liga Campionilor, cum e cazul celor de la Juventus, nu tratează cu seriozitate Liga Europa. Torinezii reprezintă însă excepţia de la regulă în acest sezon. Motivul? Finala competiţiei va fi găzduită chiar de stadionul lor, la 14 mai. 

Tocmai de aceea, după 1-1, acasă, cu Fiorentina, Pirlo şi compania au făcut totul pentru a întoarce soarta calificării. Şi au reuşit! În minutul 69, Rodriguez a văzut al doilea „galben“ pentru un fault în spatele careului şi a fost trimis la vestiar. Lovitura liberă acordată de central a fost transformată în gol de Pirlo cu o execuţie devenită deja specialitatea casei. Juve a învins cu 1-0, s-a calificat pentru sferturile Ligii Europa, şi rămâne favorită la câştigarea trofeului.

VEZI GOLUL LUI PIRLO

Meci întrerupt în Austria

Cel mai incins retur al serii a fost cel dintre Salzburg şi Basel. După o remiză albă în prima manşă, austriecii au deschis scorul după o fază splendidă în care au fost răsplătiţi pentru perseverenţa lor de a recupera un balon ce părea pierdut. VEZI FAZA:

Cu 1-0 pe tabelă şi jucând pe teren propriu cu un om în plus - Basel a rămas în zece oameni din minutul 9 - Salzburg părea ca şi calificată. La zece minute după deschiderea scorului însă, au apărut primele probleme pentru gazde. Fanii lor l-au lovit pe tuşier cu obiecte aruncate din tribune, iar centralul a întrerupt meciul. Abia după ce crainicul stadionului i-a avertizat pe suporteri că Salzburg riscă să piardă cu 0-3 la masa verde, atmosfera s-a mai liniştit în tribune. 

VEZI CUM S-A OPRIT PARTIDA

Prima repriză a avut nevoie de 15 minute de prelungiri, dar totul s-a năruit pentru Salzburg în partea secundă. Deşi evolua în zece oameni, Basel a egalat în minutul 50 şi a trecut în avantaj zece minute mai târziu! Această răsturnare de scor i-a scos din sărite pe austrieci, iar pe final, nervii lor au cedat, Alan fiind şi el eliminat (86). S-a terminat 2-1 pentru Basel, echipă venită din grupa Stelei în Liga Campionilor.

Vineri, tragerea la sorţi

Tabloul sferturilor Ligii Europa s-a stabilit după partidele de joi. Vineri, de la ora 13.00, e programată tragerea la sorţi, care va fi transmisă de Digi Sport şi de Eurosport. Meciurile tur din sferturi se vor disputa la 3 aprilie, în timp ce confruntările din retur sunt programate pentru 10 aprilie.

Liga Europa, optimi, retur

VALENCIA - Ludogoreţ 1-0 (3-0 în tur)

Napoli - FC PORTO 2-2 (0-1 în tur)

Anji - ALKMAAR 0-0 (0-1 în tur)

Viktoria Plzen - LYON 2-1 (1-4 în tur)

BENFICA - Tottenham 2-2 (3-1 în tur)

Fiorentina - JUVENTUS 0-1 (1-1 în tur)

Salzburg - FC BASEL 1-2 (0-0 în tur)

Betis - FC SEVILLA 0-2 (2-0 în tur)

Sevilla s-a calificat după ce s-a impus cu 4-3 după executarea loviturilor de departajare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite