VIDEO Cu Mutu titular, Ajaccio a devenit spaima granzilor din Franţa. Un gol din „foarfecă“ şi apoi o execuţie hipnotizantă a „Briliantului“ într-un meci nebun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu (dreapta)
Mutu (dreapta)

Mutu a început să atingă forma optimă exact la momentul potrivit, înaintea „dublei“ cu Ungaria (22 martie) şi cu Olanda (26 martie), din preliminariile Mondialului din 2014.

Atacantul de 34 de ani are şapte goluri în 18 apariţii la Ajaccio, însă, sâmbătă seară, ar fi putut marca reuşita sa cu numărul opt din acest sezon, dacă n-ar fi avut ghinion.

Ce s-a întâmplat?

La o săptămână după ce a învins Lyon, ocupanta locului 2, Ajaccio a mai doborât un nume mare din prima ligă, pe teren propriu.

Corsicanii au trecut de Bordeaux, scor 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de senegalezul Faty (31) cu o „foarfecă“ fantastică, execuţie care l-a lăsat fără reacţie pe goalkeeper-ul Carrasso.

Portarul celor de la Bordeaux a fost bătut, în repriza secundă, şi de un şut al lui Mutu. Balonul expediat de român a întâlnit bara, l-a lovit în mână pe Carrasso, după care a fost degajat de apărarea oaspeţilor.

Mutu a mai avut o acţiune periculoasă, atunci când l-a servit ideal pe colegul său, Belghazouani. În loc să înscrie pentru 2-0, marocanul s-a împiedicat şi a căzut în careu!

Ajaccio ar fi putut pierde două puncte din cauza acestor ratări, Bordeaux având două şanse uriaşe de a egala, spre finalul jocului. De fiecare dată însă, portarul mexiacan, Ochoa, s-a opus.

Cu două victorii în ultimele două runde, Mutu şi colegii săi s-au îndepărtat de zona retrogradării. Ajaccio a urcat pe locul 13 din 20 cu 28 de puncte, având şase puncte peste Evian, ocupanta locului 18, primul care duce în liga secundă.

VEZI REZUMATUL MECIULUI, INCLUSIV FAZELE CU MUTU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite