Victor Piţurcă a prefaţat meciul decisiv cu balticii: „Estonia e o echipă imprevizibilă“. Ce părere are selecţionerul despre meciul de la Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă. FOTO: Cosmin Iftode
Victor Piţurcă. FOTO: Cosmin Iftode

Victor Piţurcă a susţinut astăzi conferinţa de presă oficială dinaintea partidei cu Estonia, care ar putea duce România la barajul pentru CM. Selecţionerul României a vorbit atât despre partida cu balticii, cât şi despre meciul de la Istanbul, dintre Turcia şi Olanda, cu importanţă majoră în calculele calificării.

„Estonia este o echipă foarte valoroasă, imprevizibilă, care în campania trecută a ajuns la baraj. În campania asta nu a mai avut acelaşi randament. Cu Olanda, era să producă o surpriză şi tratează fiecare meci la fel. Nu sunt îngrijorat, dar sunt preocupat“, a spus Piţurcă. 

Selecţionerul face referire la evoluţia Estoniei în preliminariile CE 2012, când balticii au ajuns la baraj, unde au fost învinşi de Irlanda, scor 5-1, în dublă manşă. 

Piţurcă a anunţat că va face câteva schimbări în „11“-le de start, faţă de meciul cu Andorra, dar că încă nu s-a hotărât asupra titularilor. 

„Jucătorii trebuie să-şi facă datoria pe teren. Nu m-am decis încă asupra titularilor. Sunt câţiva jucători care vor intra proaspeţi, odihniţi, şi sper să facă diferenţa. Este o presiune formidabilă, indiferent că încerci să nu te gândeşti. Ar fi bine ca munca din ultimii ani să fie concretizată printr-o calificare la baraj. Sper să nu conteze lipsa lui Chiricheş, cel mai valoros jucător al echipei noastre. Nu m-am gândit la meciul de baraj. Să ajungem mai întâi acolo“, a mai spus Piţurcă. 

Selecţionerul e de părere că batavii nu se vor preda uşor la Istanbul, dar că partida de acolo este una deschisă oricărui rezultat: „Olanda va juca să câştige meciul. În acelaşi timp, şi turcii pot învinge. La Amsterdam, turcii au făcut un meci foarte bun. Dacă vor câştiga, înseamnă că merită să ocupe locul doi“. 

Citeşte aici calculele calificării României la barajul de CM

Partida România-Estonia, ultima din faza preliminariilor, se dispută marţi, de la ora 21.00, pe "Naţional Arena", în acelaşi timp cu meciul Turcia-Olanda, de la Istanbul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite