„Văduva” Messi. Imaginile controversate cu starul Mondialului îmbrăcat în negru la cererea șeicilor arabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionat Mondial găzduit în premieră de o țară arabă s-a încheiat așa cum a început: cu controverse. Imaginea cu Lionel Messi îmbrăcat în fantomă a stârnit comentarii în întreaga social media.

Messi, în negru la festivitatea de premiere. Foto EPA EFE
Messi, în negru la festivitatea de premiere. Foto EPA EFE

Pornit la drum cu mita acordată oficialilor FIFA pentru obținerea dreptului de organizare, apoi continuat cu drama sutelor de muncitori morți în accidente de muncă în timpul construirii stadioanelor, criticat pentru nerespectarea drepturilor omului, Campionatul Mondial din Qatar a ajuns la final, tot cu o controversă.

Dacă până acum vedeam câștigătorii alergând cu steagul propriei țări deasupra capului, după Argentina - Franța am văzut un Lionel Messi umilit, fiind obligat de organizatori să defileze îmbrăcat în negru, ca o văduvă, acuză internauții.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Cu bani se rezolvă tot în fotbalul actual

Banii șeicilor au avut din nou câștig de cauză, cele mai importante imagini de la Cupa Mondială înfățișându-l pe cel mai bun jucător al lumii înfășurat într-o plasă neagră, pe post de fantomă. O nouă jucărie plătitiă cu bani grei de banii arabilor!

Ce e drept Messi nu a părut deloc deranjat de găselnița organizatorilor, el fiind un apropiat al acestora, acceptând chiar înainte de startul CM Qatar 2022 să le promoveze țara ca destinație turistică.

Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Thani, l-a îmbrăcat pe Messi cu o mantie înainte ca acesta să primească trofeul Cupei Mondiale.

Bisht este mantia cu care emirul l-a îmbrăcat pe Messi și reprezintă un obiect tradițional din lumea arabă, purtată doar la ocazii speciale.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Însă întrebarea care se naște este dacă fiecare țară care va organiza Cupa Mondială va cere ca MVP-ul finalei să fie îmbrăcat într-un echipament specific acelui stat? De pildă, la turneul final următor din America de Nord (ținut în comun de Canada, Mexic și SUA), jucătorul să fie pozat ca inuit, cu pălăria sombrero pe cap sau înfulecând un hot-dog? Sau la unul organizat de Franța să fie îmbrăcat în cocoș?!

Ce ar fi făcut Maradona?

De altfel, și fostul internațional Viorel Moldovan crede că gestul a fost unul total nepotrivit. Acesta și-a imaginat ce ar fi făcut Diego Maradona într-un astfel de moment. 

Bine că nu am câștigat Cupa Mondială și nu trebuie să mă îmbrac în fantomă. În locul lui Messi, eu mi-o dădeam jos. Nu poți tu, Messi, să faci poza istoriei în fantomă. Dezamăgitor! 

Dacă era Diego Maradona în locul lui? El o scoatea sigur! Rămânea în tricoul țării lui, cu un steag al Argentinei”, a spus Moldovan, la TVR 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite