„Ungurul“ Bölöni a avut dreptate: Dovada că avem niște habarniști la federația lui Burleanu

0
Publicat:

Oamenii care conduc Federația Română de Fotbal din 2014 țin să ne demonstreze, periodic, că sunt lipsiți de viziune, rupți de realitate.

Ladislau Bölöni
Ladislau Bölöni

În februarie 2022, când Bölöni (70 de ani) a plecat din țară, după negocierile eșuate cu federația, el a spus, răspicat, că ne lipsesc jucătorii de nivel internațional. Și că e nevoie de un amplu proiect care să relanseze fotbalul românesc. La vremea respectivă, Loți a fost atacat vehement, pe motiv că a îndrăznit să sublinieze o realitate deranjantă.

Acum, la vorbele lui Bölöni a ajuns și Stoichiță. Care, din postura de șef al Comisiei Tehnice, ar fi trebuit să-și dea seama de gravitatea situației chiar înaintea lui Loți, nu la un an și jumătate după celebra conferință a actualului antrenor de la Metz, susținută la București!

La ora asta nu mai avem supervalori. E dureros ce spun, dar acesta e adevărul“, a spus Stoichiță pentru Fanatik după România – Israel (1-1). De remarca că același Stoichiță spunea cu nonșalanță, în luna iunie, că n-are niciun regret vizavi de eșuarea negocierilor cu Bölöni: „De ce să regret că nu l-am luat pe Bölöni?! Ar trebui să-l întrebaţi pe el, dacă nu cumva regretă că n-a venit la echipa naţională a României“.

Între timp, lui Bölöni i s-a prelungit contractul cu Metz până în iunie 2025, în timp ce România se chinuiește în preliminariile Euro 2024.

Preliminarii Euro 2024, grupa I

Marți

România – Kosovo 21.45, Antena 1

Elveția – Andorra 21.45

Israel – Belarus 21.45

Clasament

1. Elveția 5 3 2 0 14-5 11

2. România 5 2 3 0 7-4 9

3. Israel 5 2 2 1 6-7 8

4. Belarus 5 1 1 3 4-10 4

5. Kosovo 5 0 4 1 5-6 4

6. Andorra 5 0 2 3 3-7 2

*Primele două clasate vor obține calificarea la turneul final.

Programul tricolorilor până la finalul campaniei

Belarus – România (12 octombrie, ora 21.45, Budapesta)

România – Andorra (15 octombrie, ora 21.45)

Israel – România (18 noiembrie, ora 21.45)

România – Elveția (21 noiembrie, ora 21.45)

Lotul României

*Portari: H. Moldovan (Rapid), Târnovanu (FCSB), Aioani (Farul)

*Fundaşi: Raţiu (Rayo Vallecano), Manea (CFR Cluj), Burcă (Al-Okhdood), Rus (Pafos), Drăguşin (Genoa), Racoviţan (Rakow), Camora (CFR Cluj), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocaşi: Screciu (Universitatea Craiova), Băluţă (Farul), M. Marin (Pisa), Olaru (FCSB), Cicâldău (Konyaspor), Stanciu (Wuhan Three Towns), R. Marin (Empoli), Sorescu (Rakow), Moruţan (Ankaragucu), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB), Mihăilă (Parma)

*Atacanţi: Puşcaş (Genoa), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Selecționer: Edward Iordănescu (45 de ani)

Lotul Kosovo

*Portari: Ujkani (fără club), Muric (Burnley), Bekaj (Hatayspor)

*Fundași: A. Rrahmani (Napoli), Vojvoda (Torino), Aliti (Alanyaspor), Paqarada (Koln), Hadergjonaj (Alanyaspor), Dresevic (Fatih Karagumruk), Fazliji (St. Gallen), Beka (Luzern)

*Mijlocași: Rashica (Norwich), V. Beisha (fără club), Zeneli (Adana Demirspor), Zhegrova (Lille), B. Berisha (Akhmat Grozny), Loshaj (Istanbulspor), Muslija (Paderborn), Korenica (Manisa), Zeqiri (Rizespor)

*Atacanți: Muriqi (Mallorca), Krasniqi (CFR Cluj), Al. Rrahmani (Rapid)

Selecționer: Primoz Gliha (55 de ani)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite