Un milion de euro pentru medicamente! Dovada cheltuielilor uriaşe făcute de FRF, în mandatul lui Pompiliu Popescu, fostul doctor al echipei naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Pompiliu Popescu
Medicul Pompiliu Popescu

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale de fotbal, este unul dintre cei mai mari contestatari ai actualei conduceri ai FRF.

Popescu a fost timp de 25 de ani medicul echipei naţionale, fiind concediat în mai 2016, înaintea Campionatului European. Ulterior acestei decizii luate de conducerea FRF, între cele două părţi s-a declanşat un război în toată regula, pigmentat de declaraţii belicoase şi acuze grave.

Dincolo de legitimitatea acestora, un lucru este cert. Cheltuielile medicale decontate de FRF în ultima parte a mandatului lui Pompiliu Popescu, depăşesc un milion de euro. Concret, FRF a plătiti în intervalul 2006-2016 suma de 5.457.923 lei către firmele Medasso Consult şi Farmacia Kaiser. Prima este clinica doctorului Popescu, din Chitila, iar cea de-a doua o farmacie la care acesta este asociat.

10.000 de euro la fiecare meci

Suma alocată cheltuielilor medicale reprezintă aproximativ 1.160.000 de euro, raportat la cursul actual, ceea ce împărţit la cei 11 ani cuprinşi în raport certifică o cheltuială de 106.000 de euro pe an. În toţi aceşti ani, echipa naţională a susţinut 114 meciuri. Împărţind suma, se constată în jur de 10.000 de euro pentru fiecare meci al naţionalei, bani pentru medicamente şi vitamine.

Mai jos e tabelul care certfică cheltuielile medicale ale FRF:

image

Aceste sume au stat la baza deciziei FRF de a renunţa la serviciile medicului Pompiliu Popescu, accentuate şi de faptul că exista un monopol de achiziţii, în sensul că acestea se făceau doar de la unităţile citate, fără niciun procedeu de licitaţie, fapt confirmat de Cătălina Necula, manager de achiziţii al FRF: "Întradevăr, nu a existat nicio licitaţie. Ulterior, am trecut la alt sistem, încercând să împărţim achiziţiile pentru a obţine cel mai bun preţ". Un alt aspect ar fi faptul că după fiecare acţiune a naţionalei, stocul era zero. Adică nu rămânea nimic, care putea fi depozitat şi folosit ulterior, sau orientat către loturile de tineret şi juniori. Conducerea FRF l-a bănuit atunci pe medicul Pompiliu Popescu că ar întoarce produsele neutilizate în farmacii, fapt care nu a putut fi dovedit sau nu a fost confirmat oficial.

Contactat de Adevărul pentru a-şi expune punctul de  vedere în privinţa subiectului, medicul Pompiliu Popescu a avut o reacţie ciudată, "Aaa, voi nu m-aţi sunat niciodată şi mă sunaţi acum. Nu vorbesc", a spus el, lăsând de înţeles că ziarul nu a fost aliatul lui în războiul pe care îl are cu FRF şi nu l-a susţinut în această luptă, 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite