Un italian face praf stilul de management din România: „Insolvenţă e furt legal! La voi, patronii îşi umilesc angajaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renzo Rossi
Renzo Rossi

Modul grosolan în care salariaţii sunt batjocoriţi în România a ajuns să provoace reacţii acide, inclusiv din partea străinilor care privesc totul de pe margine. Un italian care a lucrat ca manager la noi, a vorbit, în premieră, despre ultima tendinţă în materie de „ţepe“: insolvenţa.

George Copos e o dovadă vie că în România poţi să faci orice. Patronul Rapidului şi-a dus angajaţii şi fotbaliştii cu vorbă timp de mai multe luni, nu i-a plătit, apoi a demarat procedura de insolvenţă şi i-a poftit pe salariaţi la masa credală. Aici, timpul de aşteptare în ceea ce priveşte încasarea restanţelor poate ajunge la…trei ani.

Un fost angajat al lui Copos, Renzo Rossi, cel care a îndeplinit funcţia de team-manager la Rapid, e primul om din lumea fotbalului care a pus punctul pe „i“ şi a explicat ce înseamnă, în realitate, „strategia“ lui Copos.

Ce a spus italianul?

„Insolvenţa e un furt legalizat. Pentru că cei care au mai mult de pierdut sunt oamenii care au pus cel mai mult suflet, jucătorii şi angajaţii clubului. Oamenii care fac munca de jos, care nu se vede, dar care ţine clubul. De insolvenţă beneficiază doar cel care a cerut-o“, şi-a început Rossi discursul la Radio GSP.

„Plătesc oamenii mici pentru incompetenţa altora“

Italianul a dezvăluit un caz concret, povestind situaţia disperată în care a ajuns un fost angajat al lui Copos.

„Pentru incapacitatea managerială a unora, suferă şi oamenii mici. Sunt omorâte persoane care au salariile deja foarte mici si care au familii acasă. La Rapid cunosc o situaţie gravă a preparatorului fizic. Şi-a dat demisia din cauza problemelor grave de familie, dar tot nu şi-a primit banii. Acum, trebuie să se înscrie la masa credală“, a continuat Rossi.

„Angajaţii sunt umiliţi“

Fostul team-manager al Rapidului crede că România, ca ţară, are o mare problemă în ceea ce priveşte raporturile patron – angajat.

„La voi, văd lipsa totală de respect pentru oameni. Mi se urcă sângele în cap când aud ce comportamente au patronii din România. Angajaţii nu sunt respectaţi, ba chiar sunt umiliţi“, a concluzionat Rossi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite