Un fost mare atacant al României îl complimentează pe Denis Alibec: "E mai tehnic decât eram eu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodion Cămătaru, într-un meci cu RFG de la EURO 1984
Rodion Cămătaru, într-un meci cu RFG de la EURO 1984

Astra a învins Steaua cu 2-0 şi a pus o mână pe trofeul de campioană. Denis Alibec a făcut un meci mare şi a primit elogii de la Rodion Cămătaru, atacantul României de la EURO 1984.

Astra Giurgiu s-a distanţat la şase puncte în clasamentul Ligii I, după victoria cu 2-0 în faţa Stelei de la Giurgiu, prin două lovituri de pedeapsă corect acordate de arbitrul Cristian Balaj şi transformate de Găman şi de Alibec. Succesul îi apropie pe Şumudică şi ai lui de titlul de campioană, condiţia suficientă pentru îndeplinirea acest obiectiv fiind ca Astra să câştige minim patru puncte din ultimele trei meciuri, cu ASA Târgu Mureş, Dinamo şi Pandurii.
Astra a fost echipă mai bună în meciul cu Steaua şi, mai presus decât un plan tactic pus în practică perfect de mijlocaşi, a avut un vârf de elită: pe Denis Alibec. Vârful de 25 de ani îndrăgostit de ciocolată a scos prima lovitură de pedeapsă, a inventat o pasă superbă la faza celui de-al doilea 11 metri al Astrei, a trecut de fundaşii Stelei ca prin brânză, a şutat de la distanţă şi a făcut în principiu cam tot ce-a vrut. Toate acestea sub ochii selecţionerului Anghel Iordănescu. Înconjurat de suporteri la finalul partidei, Tata Puiu n-a mai putut contesta prezenţa atacantului în lotul pentru Campionatul European: “Am văzut un Alibec motivat şi plin de dorinţă şi îl anunţ că aşa îl vreau la fiecare meci”.
„Adevărul” a discutat cu Rodion Cămătaru, atacantul României de la EURO 1984, un veritabil număr nouă, un jucător născut pentru a înscrie. „Cami” e şi el fascinat de Alibec: “L-am analizat, îl urmăresc de mult timp, mi-a plăcut mereu. Sincer, aş fi vrut să-l fi văzut mai repede la un nivel înalt, pentru că are clasă de atacant, are stofă. Iordănescu nu mai are ce să facă, îl ia sută la sută la EURO, pentru că altfel îşi pune toată lumea în cap”, crede fostul atacant al Craiovei Maxima şi al lui Dinamo.
Dacă Rodion Cămătaru a fost atacantul României la EURO 1984, Alibec ar putea fi vârful tricolorilor la EURO 2016. “În comparaţie cu mine, Alibec mi se pare mai combinativ, mai tehnic. Face diferenţa pe teren, are execuţii rafinate şi trage bine şi de la distanţă. Eu eram mai de gura porţii, mai speculativ şi aveam un joc de cap mai bun. Aici, Alibec nu excelează”, e de părere Cami.  Pe lângă jocul de cap, Cămătaru mai are două remarci critice: “El trebuia să fi rămas în Italia sau într-un alt campionat, pentru că el face diferenţa într-o competiţie modestă, ca a noastră. Despre greutate, tind să-i dau dreptate lui Iordănescu, mie şi-acum mi se pare că are 2-3 kilograme în plus, raportat la înălţimea lui”.


Lacrimile lui Denis

La finalul partidei, Denis Alibec a izbucnit în plâns, semn că îşi dorea enorm să facă un meci mare. “E una dintre cele mai furmoase zile din viaţa mea, iar victoria cu Steaua e cel mai reuşit meci din campionat al nostru. Am luat un avantaj considerabil şi avem prima şansă la campionat. Am fost foarte motivat, dar m-am calmat după ce am luat cartonaş galben şi ştiam că nu avem nimic de pierdut. Mai sunt trei meciuri, vedem ce se va întâmpla apoi cu Euro. I-am făcut o bucurie patronului, e fericit alături de noi. Şumudică ne-a zis că suntem cei mai buni şi că trebuie să arătăm lucrul ăsta”, a spus Alibec.


Prime din închisoare

La finalul jocului, fotbaliştii Astrei şi Marius Şumudică au avut grijă să amintească în discursurile lor de patronul Ioan Niculae, aflat după gratii. Din închisoare, miliardul român le-a promis jucătorilor o primă de victorie consistentă în cazul unei victorii cu Steaua. Şumudică şi-ar dori ca, în cazul în care Astra câştigă campionatul, Ioan Niculae să primească o permisie de câteva zile pentru a fi prezent la celebrare.

La Steaua a început dihonia

Eşecul Stelei a fost aspru analizat de Gigi Becali, care s-a luat de Fernando Varela, fotbalistul responsabil de cele două lovituri de pedeapsă primite de Astra. Becali a mai spus că echipa nu are valoare şi l-a criticat pe Laurenţiu Reghecampf pentru tactica aleasă: „N-am văzut nicio idee de joc, nicio pasă, nicio combinaţie, nimic! N-am înţeles nimic din jocul nostru”. Gigi a mai spus că va opri investiţiile în echipă, însă el nu e la prima “ameninţare” de acest gen.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite