„Tremurăm“ diseară pentru Dan Petrescu: Ce poate realiza în îndepărtata Andorra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrescu

CFR Cluj joacă, diseară (ora 18.00), returul cu „redutabila“ Inter Club d'Escaldes în turul II preliminar din Conference League. Iar Dan Petrescu s-a plâns, încă o dată, atât de forţa campioanei Andorrei, cât şi de program.

Gândire de echipă mică, rezultate pe măsură. Din păcate, cam aşa se comportă CFR Cluj, campioana României din ultimii cinci ani.

Amuzant, într-o oarecare măsură, la început, discursul panicard al lui Dan Petrescu (54 de ani) înaintea unor partide cu echipe „liliputane“ a devenit, treptat, unul iritant. Şi cu efect de bumerang pentru echipa sa! Fostul internaţional a lăudat Pyunik Erevan (Armenia), adversara din turul I preliminar al Ligii Campionilor, din dorinţa de a-şi monta elevii. Doar că a „umflat“ atât de mult această grupare, încât, în retur, jucătorii CFR-ului s-au retras în apărare, din dorinţa disperată de a conserva rezultatul, de câte ori au avut avantaj. Această strategie falimentară a adus, într-un final, eliminarea ardelenilor după executarea loviturilor de departajare.

Nu doar că Dan Petrescu nu şi-a schimbat discursul după o asemenea contraperformanţă, dar a ajuns să vorbească obsesiv despre întâlnirea cu Inter Club d'Escaldes. Adică, o formaţie de amatori, care provine din... Andorra! Iar avertismentele lui „Super Dan“ nu s-au oprit, nici măcar după victoria din tur, 3-0 pe teren propriu. Cum s-a încheiat acel meci, tehnicianul şi-a început văicărelile, vorbind la fiecare interviu despre deplasarea lungă care o aşteaptă pe echipa sa în retur. Discurs pe care l-a păstrat şi, luni, când CFR a pornit spre Andorra.

„Toate meciurile sunt importante, mai ales că joci în Europa. Suntem numai pe drumuri. Din păcate, nu avem timp să ne antrenăm şi se vede asta. Avem 8 ore de mers până în Andorra, ne întoarcem, joi, la 4 dimineaţa. Sâmbătă, trebuie să jucăm iar. Va fi foarte greu. Important e să ne calificăm. E foarte greu, atunci când joci din trei în trei zile“, a spus Petrescu.

Urmează alt „colos“: Şahtior Soligorsk

În cazul foarte probabil în care CFR va reuşi „minunea“ şi va trece, totuşi, de Inter Club d'Escaldes, în calea clujenilor va ieşi un alt „colos“ fotbalistic, după standardele lui Dan Petrescu. Vorbim despre Şahtior Soligorsk, marea campioană a Belarusului din sezonul trecut. Prima partidă va fi pe terenul celor de la Şahtior, la data de 4 august. Returul se va juca peste o săptămână, la Cluj. 

În acest moment, după 14 meciuri, Şahtior Soligorsk ocupă locul 4 din 16 în prima ligă din Belarus, la două puncte de liderul BATE Borisov. Şahtior are însă o restanţă de disputat. 

550.000 de euro va primi fiecare echipă care va trece în turul III preliminar din Conference League.  

România, în turul II preliminar din Conference League

Astăzi

Inter Club d'Escaldes (Andorra) – CFR Cluj (0-3 în tur) 18.00, netelevizat

Mâine

Olimpija Ljubljana (Slovenia) – Sepsi (1-3) 20.00, TVR1

FCSB – Saburtalo (Georgia) (0-1) 20.30, Pro TV

CS U Craiova - Vllaznia Shkodër (Albania) (1-1) 20.30, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite