Tenis: Simona Halep a cedat cu 6-3, 6-0 partida cu Dominika Cibulkova din sferturile Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificată în premieră în sferturile de finală ale unui Grand Slam, Simona Halep a avut şansa de a accede între ultimele patru jucătoare de la Australian Open, însă a cedat fără drept de apel.

Simona Halep a pierdut partida cu Dominika Cibulkova cu 6-3, 6-0, reuşind în prea puţine momente să-i pună probleme reale adversarei sale. 

Ea a bifat totuşi o premieră, calificarea în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam. S-a ales cu 430 de puncte ATP şi 240.000 de dolari. 

Statisticile meciului

25 greşeli neforţate Halep, doar 16 Cibulkova.

9 lovituri câştigătoare Halep, 17 Cibulkova. 

2 aşi Halep, 0 Cibulkova

Mingi de break câştigate 1/3 Halep, 5/9 Cibulkova

60 de minute - durata meciului 

Livetext

Setul 1

Simona Halep a câştigat tragerea la sorţi şi a ales ca în primul joc să fie la primire. Jucătoarele sunt la încălzire.

3-0 pentru Cibulkova. 

Slovaca se impune pe propriul serviciu la 15 şi apoi face break tot la 15.  Halep nu-şi găseşte ritmul şi mai cedează încă un joc, debut mai slab pentru româncă. Slovaca domină schimburile de mingi.

4-1 Halep reintră în meci cu un joc câştigat la serviciu la 0. Simona ratează apoi două mingi de break şi Cibulkova se distanţează din nou. 

4-3 După ce şi-a câştigat serviciul, Simona a reuşit primul break, profitând de trei duble greşeli ale adversarei sale!

5-3 pentru Cibulkova. Prima minge din gameul 8, un schimb senzaţional câştigat de Simona cu o lovitură care a lăsat-o fără replică pe slovacă. Apoi, jucătoarea de 24 de ani a revenit pentru a face un nou break.  

6-3 Dominika Cibulkova îşi adjudecă primul set, pe care l-a dominat, lovind mai tare şi asumându-şi mai multe riscuri. 

image

Setul al doilea

3-0 pentru Cibulkova, setul începe prost pentru noi, cu un break al jucătoarei din Slovacia şi un game reuşit pe serviciu fără mari emoţii. Încă un break pentru Dominika, şi situaţia din primul set se repetă. 

4-0 pentru slovacă. Halep pare pierdută. A făcut 20 de greşeli neforţate şi doar 7 lovituri direct câştigătoare. 

5-0, încă un break. "Mă aşteptam ca Simona să simtă o presiune, n-a reuşit să-şi ridice nivelul. Mă pune pe gânduri acest meci", a spus Ruzici la Eurosport. 

6-0. Halep a cedat fizic şi psihic şi a cedat al doilea set fără să câştige vreun game. 

Info înainte de meci

Virginia Ruzici, manager Simona Halep: "Pe hârtie, Simona este favorită. Aştept meciul cu nerăbdare. Simonei îi lipseşte un joc puţin mai bun la fileu, dar atunci când are încredere îi iese şi acest joc. Cibulkova e mai mică, dar e plină de energie". Temperatura e perfectă pentru tenis, 19 grade Celsius. 

Partida se va disputa pe Rod Laver Arena, terenul central de la Melbourne. Este pentru prima oară când Simona Halep va juca pe arena de 15.000 de locuri. 

Meciul dintre Simona Halep şi Dominika Cibulkova e în direct la Eurosport, dar poate fi urmărit în format livetext şi comentat pe www.adevarul.ro.

Scorul partidelor directe e în acest moment favorabil jucătoarei din Slovacia, care o conduce pe Simona cu 2-1. Pe de altă parte, Cibulkova e locul 24 WTA, iar Halep a început turneul de pe locul 11. În plus, românca e mai înaltă cu 8 centimetri faţă de adversara sa.

Învingătoarea acestei partide se califică în semifinalele Australian Open, unde o va întâlni pe cea care câştigă jocul dintre Azarenka şi Radwanska.

SIMONA HALEP VA URCA CEL PUŢIN PE LOCUL 10 WTA

LA FINALUL ACESTUI TURNEU, EA VA AVEA UN NOU ANTRENOR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite