Eugenie Bouchard, noua stea a tenisului, a ajutat-o pe Simona Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Succesul neaşteptat al Eugeniei Bouchard îi garantează Simonei Halep un loc între primele 10 jucătoare ale lumii. Canadianca de 19 ani s-a calificat în semifinale la Australian Open.

Simona Halep va juca de la 2 dimineaţa cu Dominika Cibulkova, în sferturile de finală ale primului Grand Slam al anului, Australian Open. Meciul va fi livetext pe www.adevarul.ro.

Indiferent de rezultatul marcat pe tabelă, jucătoarea noastră şi-a ocupat deja un loc între primele 10 ale lumii, devansând-o pe Caroline Wozniacki. Cu o victorie la Cibulkova, Halep ar urca chiar pe poziţia a 9-a! Simona este doar a treia jucătoare din România ce accede în acest top select, după Irina Spârlea (locul 7 în 1997) şi Virginia Ruzici (locul 8 în 1979).


Drumul Simonei spre Top 10 WTA a fost facilitat de succesul surprinzător pe care Eugenie Bouchard l-a obţinut în faţa Anei Ivanovici, sârboaica fiind singura jucătoare ce ar fi putut ameninţa poziţia lui Halep. După calificarea lui Bouchard în semifinalele turneului de la Melbourne, lumea tenisului şi-a îndreptat brusc atenţia spre canadianca de numai 19 ani. “Eu mă simt mult mai matură pentru că joc tenis de la 5 ani”, a mărturisit Eugenie la finalul izbânzii în trei seturi.


Eugenie, febleţea australienilor

Bouchard este prima sportivă din Ţara Arţarului ce atinge semifinalele unui turneu de Grand Slam, după o pauză de mai bine de 30 de ani! “Joc pentru mine şi pentru ţara mea. Sper că, de-acum, compatrioţii mei o să-şi mute puţin privirea de la hochei spre tenis”, a adăugat canadianca din Montreal, care a devenit instantaneu “febleţea” spectatorilor australieni. Aceştia o răsplătesc la finalul fiecărei partide cu o jucărie de pluş simbolizând un animal reprezentativ pentru ţara lor, iar Eugenie are în colecţie până acum un koala, un cangur, un urs marsupial şi un pescăruş verde. 
La fel ca Simona, Eugenie a fost recompensată de WTA cu un trofeu la sfârşitul lui 2013, “Debutul anului”, şi, întocmai ca jucătoarea noastră, a venit la Melbourne fără un antrenor! Ea o va întâlni în semifinalele de la Australian Open pe mult mai experimentata jucătoare chinezoaică, Na Li, cea care a învins-o fără probleme pe Flavia Pennetta, 6-2, 6-2.

Simona Halep va avea totuşi un antrenor la finalul acestui turneu. 

"Bombă" pe tabloul masculin: Djokovici, eliminat de Wawrinka

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite