Tanczos Barna, în genunchi la imnul Ținutului Secuiesc: Imagine revoltătoare, viralizată pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hocheiul poate fi considerat cel mai controversat sport la noi! În luna mai, au curs știrile explozive după participarea naționalei României la Mondialele din Slovenia. Acolo, prima reprezentativă a fost ciuca bătăilor, însă rezultatele au trecut, oricum, în plan secund.

Tánczos Barna a fost președintele Federației de Hochei, în trecut. FOTO: Arhiva Adevărul
Tánczos Barna a fost președintele Federației de Hochei, în trecut. FOTO: Arhiva Adevărul

Iar asta pentru că hocheiștii români, cei mai mulți dintre ei de etnie maghiară, au fost în centrul atenției din cauza unor episoade șocante. De pildă, portarul Toke Zoltan a apărat în înfrângerea cu Coreea de Sud, având două steaguri pe cască: unul al Ţinutului Secuiesc şi altul al Ungariei!

Portarul României, cu steagul Ungariei pe cască. FOTO: Arhiva Adevărul
Portarul României, cu steagul Ungariei pe cască. FOTO: Arhiva Adevărul

După „furtuna mediatică“ din mai, acum hocheiul furnizează un nou scandal. De această dată, din cauza unei imagini distribuite de Dan Tanasă, duptat AUR. Acesta s-a sesizat după finala Cupei României, Sport Club Miercurea Ciuc - Steaua, scor 5-0. Motivul? Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a intrat pe gheață, după meci, și a stat în genunchi, alături de jucătorii echipei din Miercurea Ciuc, în timpul intonării imnului Ținutului Secuiesc!

Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tánczos Barna, membru în Guvernul României. La finalul meciului, echipa locală a îngenunchiat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua imnului sau Ziua Drapelului“, a scris Dan Tanasă pe Facebook, alături de imaginea de mai jos.

Tánczos Barna, cel încercuit, în prima linie. FOTO: Facebook / Dan Tanasă
Tánczos Barna, cel încercuit, în prima linie. FOTO: Facebook / Dan Tanasă

Într-o reacție transmisă ziarului „Adevărul”, ministrul Mediului a declarat că susținerea unei echipe sportive nu este „incompatibilă cu nicio calitate, nu este nici ilegal, nici imoral”.

Mesajul integral al ministrului Tanczos Barna:

„Este cunoscut faptul că sunt suporter al echipei de hochei Sport Club Miercurea Ciuc. Susținerea unei echipe sportive nu este incompatibilă cu nicio altă calitate, nu este nici ilegal, nici imoral.

În contrast, propagarea minciunii și articolele de presă bazate pe atacuri naționaliste sunt cel puțin imorale, dar contravin și Codului deontologic al jurnalistului.

Referitor la meciul dintre Sport Club Miercurea Ciuc și Steaua: la începutul partidei s-a intonat imnul național al României, iar la sfârșit imnul secuiesc (obicei împământenit de altfel de câteva decenii). Tot stadionul a stat în picioare la ambele.

Pentru necunoscători: faza cu statul într-un genunchi este un joc între galerie și echipa de hochei, după meciurile câștigate.”

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite