Suspendări mari pentru Adrian Mititelu și fiul său. Cât vor sta pe tușă

0
Publicat:

Pe 29 octombrie, la meciul dintre FCU Craiova-UTA, scor 2-3. Adrian Mititelu Junior l-a jignit, amenințat și scuipat pe arbitrul Marian Barbu.

Adrian Mititelu și Adrian Mititelu Jr. FOTO: Facebook
Adrian Mititelu și Adrian Mititelu Jr. FOTO: Facebook

Adrian Mititelu Junior a fost  suspendat 6 luni de Comisia de Disciplină din cadrul FRF.

după ce l-a scuipat, amenințat și jignit pe arbitrul Marian Barbu.

Mititelu Junior a primit două sancțiuni, una de 6 luni și amendă de 27.000 de lei, cealaltă de 12 meciuri și amendă de 7.900 de lei. Regulamentul prevede executarea sancțiunii pentru cea mai gravă abatere, astfel că Mititelu Junior rămâne cu 6 luni de suspendare și are de plătit 27.000 de lei.

În urmă cu o lună, la meciul dintre FCU Craiova-UTA, scor 2-3. Adrian Mititelu Junior l-a jignit, amenințat și scuipat pe arbitrul Marian Barbu. De altfel, sancțiunile au fost dictate pentru:

  1. Gesturi sau cuvinte jignitoare care aduc atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane (articolul 52, punctul 1 din Regulamentul Disciplinar);
  2. Scuipare (articolul 65, punctul c).

În ambele cazuri, Mititelu Junior a primit cea mai dură sancțiune prevăzută de regulament, 6 luni de suspendare pentru încălcarea articolului 52.1, 12 jocuri de suspendare pentru scuiparea oficialului de joc.

Și tatăl său, Adrian Mititelu a primit o pedeapsă aproape la fel de dură. Patronul clubului a fost suspendat 4 luni și amendat cu 13.600 de lei.

Decizia în cazul Seniorului a venit pentru încălcarea articolului 55 din Regulamentul Disciplinar. Acesta prevede că „persoanele care ameninţă sau intimidează o persoană (arbitru, jucător, antrenor, oficial, etc.) vor fi suspendate de la 2 la 4 luni, dacă fapta este săvârşită de un oficial sau o altă persoană”.

Așadar, și aici a fost dictată pedeapsa maximă prevăzută de regulament.

Astfel, cei do nu vor mai intra „în incinta terenului de joc, în tunel, pe culoarele de acces şi la vestiarele echipelor şi ale arbitrilor”, conform regulamentului.

Pe deasupra, clubul a fost amendat cu 10.000, respectiv 20.000 de lei, și va avea de plătit penalitatea din urmă, adică sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă.

Mititelu Junior s-a apărat, susținând că „vreau să dezmint total aceste acuzații” și că „nu l-am scuipat și nici amenințat cu moartea pe acest arbitru”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite