Șumudică descoperă gustul acru al rahatului turcesc: coșmar românesc la Gaziantep în 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Șumudică trece printr-o perioadă foarte dificilă din toate punctele de vedere. În primul rând, au fost problemele de sănătate care chiar l-au spitalizat în Turcia și din cauza cărora a slăbit aproximativ cinci kilograme în doar câteva zile.

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Din păcate pentru tehnicianul de 52 de ani, sleit de putere, el nici n-a mai putut sta, în permanență, alături de elevii săi de la Gaziantep. Iar toată această situație își pune și acum amprenta pe situația echipei. Care nu-și revine după o pasă proastă tot mai prelungită.

Astăzi, într-o partidă din etapa a 21-a a Superligii turce, Gaziantep a întâlnit Sivasspor, ocupanta locului 11 din 20, în deplasare. Meciul a avut un debut catastrofal pentru Gaziantep, condusă cu 2-0 după doar 15 minute. Albanezul Rey Manaj (26 de ani) a transformat cele două penalty-uri pentru Sivasspor (8, 15).

Din fericire pentru Șumudică, la pauză, tabela a arătat 2-2! Pentru că Denis Drăguș (29), servit de Alex Maxim, și El Hadji Djilobodji (41) au punctat pentru Gaziantep. În partea a doua însă, nu doar că n-a venit și golul victoriei pentru oaspeți, dar ei l-au pierdut și pe Maxim, eliminat în minutul 81. Românul a primit două cartonașe galbene, în decurs de doar 12 minute (69, 81).

Rămasă în inferioritate numerică, Gaziantep a rezistat până la final, meciul încheiendu-se cu scorul de 2-2. Pierderea lui Maxim va cântări însă greu, în perspectiva partidei următoare din campionat, acasă, cu Konyaspor, o rivală la evitarea retrogradării.

Șumudică, o singură victorie în 2024

Revenind la Marius Șumudică, acesta are motive de îngrijorare, după startul excelent pe care l-a avut la Gaziantep. El a preluat această formație de pe ultimul loc în Superliga turcă, fără niciun punct. Acum, în dreptul celor de la Gaziantep sunt 22 de puncte după 21 de etape.

Problema e că în acest an 2024 echipa are o singură victorie: 1-0 în cupă cu Bodrum, locul 5 în liga secundă. În rest, în campionat, unde marea miză e evitarea retrogradării pentru Gaziantep, lucrurile merg prost: trei remize și o înfrângere în 2024! Ultima victorie în prima ligă datează din 23 decembrie 2023, 3-0 cu Fatih Karagümrük, în deplasare.

Pe fondul acestei crize, Gaziantep a coborât până pe locul 14 din 20. Echipa e la un punct de poziția a 17-a, ocupată de Samsunspor, prima care duce în liga secundă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite