Steaua și Armata Britanică, victorioase la MER 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediția a doua a Memorialului ”Eroii Revoluției” a debutat ieri, pe stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea, cu semifinalele. Acestea s-au încheiat cu rezultate scontate: Armata Britanică – Farul 30-22 și Steaua – Armata Franceză 37-12. Mâine, de la ora 16.00, se vor întâlni învinsele, iar două ore mai târziu va avea loc finala competiției organizate în memoria internaționalilor de rugby Răducu Durbac și Florică

Spre deosebire de ediția din 2010, cea de anul acesta a vut de partea ei vremea. Iar dacă anul trecut a plouat și nins încă din prima zi, acum disputele au avut loc pe un timp răcoros. Chiar dacă oaspeții nu au statut de rugbyști profesioniști, atât militarii britanici, cât și cei francezi s-au dovedit a fi bun cunoscători ai tainelor sportului cu balonul oval, primii obținând chiar calificarea în finală.

După intonarea imnurilor de stat ale Marii Britanii și României și ținerea unui moment de reculegere în memoria internaționalilor Răducu Durbac și Florică Murariu, care și-au pierdut viața în timpul evenimentelor din decembrie 1989, insularii și constănțenii au oferit un meci echilibrat, în care desprinderea oaspeților s-a produs în a doua repriză. Ajunsă cu întârziere la stadion – autocarul a înaintat greu pe autostradă -, Farul a plătit scump faptul că a sa echipă a intrat deja în vacanță. Lipsa de concentrare a jucătorilor săi s-a văzut, de pildă, în momentul în care s-a încercat transformarea eseurilor marcate, când s-au irosit câteva ocazii bune de a pune puncte pe tabelă – la acest capitol, nici britanicii nu au excelat. Cu toate că au condus cu 15-10, la un moment dat, constănțenii au pierdut cu 22-30, erorile defensive comise de ei, în ultimele 20 de minute, fiind taxate prompt de britanici, care au înscris eseu după eseu.

image

Meciul-vedetă a reprezentat, de fapt, reluarea unei dispute ce devenise tradiționale în urmă cu trei decenii: Steaua – Armata Franceză. Chiar dacă se gândesc la vanță, pe care o vor lua luni, roș-albaștrii au reușit să se impună cu 37-12, în special grație jocului înaintării, compartiment din care s-au remarcat Baraulea și Ianus. ”Eu nu sunt niciodată mulțumit de joc în totalitate. Important este că am obținut victoria, mai ales că ne dorim să câștigăm acest turneu. Diferența dintre selecționata Armatei Franceze împotriva căreia am jucat și cea de astăzi este cam aceeași dintre Steaua de pe vremea mea și cea de acum. Noi eram atunci mai puternic și, cu toate acestea, după cum bine știți, reușeam să câștigăm mai mereu”, a declarat antrenorul Stelei, Marin Moț, la finalul partidei.

”Tatăl meu aștepta mereu, cu nerăbdare, meciul cu Armata Franceză”

Implicat direct în organizarea Memorialului ”Eroii Revoluției”, Bobby Durbac a mărturisit că anul acesta turneul este superior, ca valoare, celui de anul trecut. ”Nu e nimic prea greu să duc mai departe acest memorial, iar pentru mine este o datorie de onoare să organizez, împreună cu clubul Steaua, acest turneu. Este o datorie față de familia mea și față de familia Stelei. Față de anul trecut, acum a ieșit mult mai bine atât din punct de vedere al organizării, cât și al valorii participanților. Și duminică (n.r. – mâine) vor fi două finale deosebit de interesante. Sunt două lucruri interesante legate de ediția din acest an. În primul rând, am dorit să aduc selecționata Armatei Franceze. Era meciul favorit al tatălui meu, pe care știu că îl aștepta tot anul. S-a jucat în perioada 1975-1985. Era un meci anual, un an la București, un an în Franța. Al doilea lucru pe care mi l-am dorit și s-a împlinit, tot în amintirea tatălui meu, a fost să aduc fanfara să intoneze imnurile așa cum se întâmpla de fiecare dată, la meciurile internaționale, în urmă cu 30-40-50 de ani”.

Întrebat dacă ar fi nimerit ca o tribună a stadionului de rugby Steaua să poarte numele Răducu Durbac – Florică Murariu, Bobby Durbac a răspuns cu modestie: ”La intrarea în stadion, pe alee, există un monument în memoria tatălui meu, a lui Florică și a altor internaționali de rugby care nu mai sunt printre noi. Eu cred că este bine așa. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite