Steaua pleacă într-o deplasare de coşmar: ce va face campioana României pentru a evita spaţiul aerian din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbaliştii nu recunosc niciodată că le-ar fi frică de vreun meci. Pentru Steaua însă, urmează o partidă de care elevii lui Costel Gâlcă se tem şi nici nu ascund acest lucru.

„Sincer, pe mine mă sperie deplasarea în Kazahstan mai mult decât Aktobe“, a admis Iasmin Latovlevici, după victoria din Giuleşti. Această declaraţie dată de fundaşul stelist trebuie înţeleasă în contextul tragicului eveniment de acum două săptămâni, atunci când zborul MH17 al companiei Malyasia Airlines a fost doborât pe teritoriul Ucrainei.

Şi, atenţie: MH17 n-a fost singurul avion doborât în zona de conflict dintre separatiştii proruşi şi ucraineni. Înainte şi după episodul Malaysia Airlines, au mai fost doborâte avioane, dar militare. 

Ca să ajungă în Aktobe, în mod normal, Steaua ar fi trebuit să traverseze spaţiul aerian din Ucraina. Ar fi fost o călătorie de aproximativ 4.000 de kilometri dus-întors. Acum însă, campioana României a ales o altă rută, tocmai pentru ca jucătorii şi stafful tehnic să fie scutiţi de griji.

Fac peste 6.000 de kilometri 

Potrivit preşedintelui Valeriu Argăseală, charterul Stelei va decola, mâine, la ora 7.00 dimineaţa, spre Aktobe. Spaţiul aerian din Ucraina va fi evitat, în condiţiile în care se va merge spre Kazahstan prin Turcia. Ce înseamnă această alternativă? O călătorie de vreo nouă ore dus-întors, de aproximativ 6.200 de kilometri.

Gâlcă, supărat

Dacă Latovlevici şi colegii săi s-au arătat îngrijoraţi de deplasarea în Kazahstan, în schimb, antrenorul Costel Gâlcă e supărat din cauza a ceea ce îl aşteaptă chiar la Aktobe. „Terenul de acolo e mic şi denivelat. Va fi o problemă, dar sper să trecem şi peste acest hop. Spre deosebire de Strømsgodset, Aktobe are individualităţi excelente în faţă. Sunt periculoşi“, a afirmat tehnicianul roş-albaştrilor. „Mergem acolo să nu luăm gol“, a completat Latovlevici.

Kazahii, pas greşit

Dacă Steaua are patru victorii în ultimele patru meciuri oficiale, în schimb, Aktobe a înregistrat un rezultat sub aşteptări în weekend. După trei victorii la rând, adversara Stelei din turul III preliminar al Ligii Campionilor s-a chinuit, în deplasare, pentru o remiză, 1-1, cu Irtysh (locul 9 din 12). Gazdele, fără victorie din 28 mai, au condus cu 1-0, iar liderul Aktobe a egalat abia în minutul 79 prin brazilianul Santana. Totuşi, Aktobe şi-a menajat o parte dintre titulari, Pizzelli (cinci goluri în 17 meciuri) şi Neco (trei goluri în 17 partide) intrând abia după pauză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite