Spectacol la Chiajna, cu Balaci, Cămătaru, Gică Popescu, Răducioiu şi campionii mondiali ai Italiei din 1982

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegi ani de zile în echipa naţională a României, Gică Popescu şi Răducioiu au fost acum şi adversari
Colegi ani de zile în echipa naţională a României, Gică Popescu şi Răducioiu au fost acum şi adversari

Foşti mari jucători ai României şi Italiei au disputat o partidă demonstrativă în Sala Sporturilor din Chiajna. Meciul a fost câştigat de echipa ce a reprezentat România cu 7-6, dar fotbaliştii celor două ţări s-au amestecat pe parcurs în componenţele ambelor formaţii.

Într-o reeditare a meciului din 1983, din preliminariile Euro 1984, câştigat de România cu 1-0 în faţa Italiei, foşti mari fotbalişti din cele două naţionale au jucat o partidă demonstrativă în Sala Sporturilor din Chiajna.

Dintre vedetele Italiei de atunci a jucat acum doar Antognoni, campion mondial cu naţionala Italiei la turneul din Spania 1982. La Bucureşti trebuiau să ajungă şi Gentile, Altobelli, Zoff, Dossena şi alte staruri, dar, conform spuselor organizatorilor, zăpada de pe aeroportul din Milanoi a împiedicat această iniţiativă.Tricolorii i-au avut în componenţă, printre alţii, pe Ilie Balaci, Gică Popescu, Florin Răducioiu, Ioan Andone, Gino Iorgulescu, Rodion Cămătaru, Rică Răducanu, Bogdan Stelea, Tudorel Stoica, Ilie Stan, Miodrag Belodedici şi Liţă Dumitru..

Meciul s-a încheiat cu scorul de 7-6 pentru echipa care a reprezentat România, dar jucătorii italieni, pe lângă Antognoni au mai fost prezenţi Bianchi şi Venturin, şi cei români s-au amestecat pe parcurs în componenţa ambelor formaţii, care au fost îmbrăcate amândouă în echipamentele naţionalei României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite