Italienii dau ca sigur împrumutul lui Chiricheş de la Steaua la AC Milan. Gigi se poate alege cu 7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Privit la început ca o fantezie, transferul lui Chiricheş la AC Milan prinde contur.Conform presei italiene, negocierile dintre Steaua şi AC Milan pentru transferul lui Vlad Chiricheş sunt ca şi încheiate.

Aflaţi în căutarea unui fundaş central de perspectivă, italienii l-au monitorizat pe stelistul de 23 de ani în această toamnă, dar s-au speriat de pretenţiile lui Gigi becali, care vroia zece milioane de euro pe el.Până la urmă, sfătuit şi de verii săi, impresarii Giovani şi Victor, Gigi Becali a dat câţiva paşi înapoi, acceptând o soluţie de compromis. Mai exact, suma de transfer rămâne şapte milioane, dar cu o condiţie: în criză financiară, AC Milan îl va supune pe Chiricheş unei perioade de probă de şase luni, începând chiar cu luna ianuarie. „Clubul român a fost de-acord cu propunerea, adică un împrumut cu opţiune de cumpărare fixată la şapte milioane de euro”, au scris ieri italienii de la Corrierre dello Sport.


Poate juca în Liga Campionilor
Pentru AC Milan, un factor decisiv în realizarea transferului este faptul că Vlad Chiricheş poate juca în primăvară în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, “diavolii” fiind calificaţi în optimile de finală. Internaţionalul român are acest drept pentru că în sezonul în curs a evoluat cu Steaua doar în Europa League.


Pe urmele lui Răducioiu şi Contra
Vlad Chiricheş ar putea deveni doar al treilea fotbalist român care îmbracă tricoul multiplei campioane a Italiei şi a Europei. Deschizător de drumuri a fost Florin Răducioiu, în sezonul 1993-1994. Din păcate, fostul dinamovist n-a rezistat decât un an pe “San Siro”, bifând şapte meciuri şi două goluri. Mai mult succes a avut Cosmin Contra în stagiunea 2001-2002. “Guriţă” a jucat în 29 de partide, reuşind să marcheze de trei ori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite