Simona Halep s-a calificat în sferturile BRD Bucharest Open. Cine îi va fi adversară şi primele declaraţii date

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, cel mai bine clasată româncă în ierarhia mondială a tenisului feminin FOTO David Muntean
Simona Halep, cel mai bine clasată româncă în ierarhia mondială a tenisului feminin FOTO David Muntean

Simona Halep (3 WTA) a învins-o pe sârboaica Aleksandra Krunici (155 WTA), într-un meci disputat joi, contând pentru optimile de finală BRD Bucharest Open şi încheiat cu 6-2, 6-4,  în favoarea româncei.

La fel ca şi în celălalt meci pe care l-a disputat la BRD Bucharest Open, Simona Halep s-a impus în două seturi. Românca a avut nevoie de aproximativ 28 de minute pentru a-l adjudeca pe primul (6-2). 

În cel de-al doilea, ocupanta locului trei în ierarhia mondială a tenisului feminin a avut mai multe dificultăţi, însă a reuşit să câştige cu 6-4, după încă 43 de minute. Mingea decisivă pentru cucerirea ultimului game a fost jucată sub ropotele de aplauze a sute de oameni, care nu s-au lăsat intimidaţi de ploaie şi au rămas alături de româncă.

În următoarea fază a competiţiei, Simona Halep se va duela cu jucătoarea spaniolă Lara Arruabarrena (120 WTA), jucătoare pe care a mai întâlnit-o de două ori şi a învins-o de fiecare dată: anul trecut, în primul tur de la Hobart (6-3, 6-2) şi anul acesta, în turul secund de la Madrid (6-4, 6-4).

La aproximativ 50 de minute după meci, Simona Halep a susţinut o conferinţă de presă: „Mă simt foarte bine că am putut să câştig şi astăzi, vremea a fost foarte dificilă, a fost foarte multă umiditate şi am transpirat foarte mult. De data asta, faţă de Fed Cup, totul a fost OK, m-am simţit bine, nu a trebuit să aştept mult să joc, chiar  dacă a plouat.

În setul doi a apărut un pic oboseală, braţul mi-a obosit, picioarele îmi obosiseră, dar am reuşit să-mi revin. Ultimul game am reuşit să-l iau pe serviciul meu. Adversara a jucat bine, este luptătoare şi a jucat până la ultima minge. Ştiam că va lupta. Sunt obişnuită să am meci zi după zi, nu e nicio problemă. Nu am emoţii mai mari sau negative pentru că joc în faţa românilor. A fost un meci frumos, şi cel de ieri, şi cel de azi, cu siguranţă mâine vor veni tot la fel de mulţi oameni să mă susţină.

Mă bucur că am audienţă, înseamnă că românii au început să aprecieze tenisul mai mult, poate o să-l şi practice mai mult.

Nadia Comăneci a fost şi la Wimbledon, mă bucur că va mai veni. Sper să nu vină domnul Ţiriac. Atunci am emoţii. Glumesc!

Nu ştiu ce să spun dacă mi-aş face vreodată vreo academie. Mintea mea este axată doar pe tenis, pentru că mai am mulţi ani de practicat pe viitor. Poate după ce termin cu sportul, o să mă gândesc să ajut copiii“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

BRD Bucharest Open. Programul de joi. Când joacă Simona Halep

Simona Halep, după prima victorie de la BRD Bucharest Open: „Dacă nu eram acasă, nu jucam, mă simt foarte obosită“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite