Se vinde un brand românesc uriaş: cât costă palmaresul şi istoria Rapidului şi când va avea loc licitaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un club fondat acum 94 de ani a fost distrus de aşa zişii finanţatori care şi-au bătut joc de el, ducându-l spre faliment.

România s-a specializat în a-şi distruge brandurile naţionale, exemple în acest sens existând în toate domeniile.

În fotbal, în ultimii ani, am asistat la îngroparea echipelor-fanion, printre care şi Rapid, o formaţie născută în 1923. Acum, clubul nu mai există în varianta originală, însă au fost create nişte grupări care activează în eşaloanele inferioare şi care speră să ajungă noul Rapid prin achiziţionarea palmaresului.

Mihai Florea, lichidator din partea Sierra Quadrant, a explicat pentru Digi Sport că istoria grupării care a dat faliment în 2016 va fi scoasă la vânzare în cadrul unei licitaţii. Astfel, se va încerca amortizarea datoriilor pe care le-a lăsat în urma sa clubul patronat ultima dată de Valerii Moraru.

„La licitaţie o să scoatem atât marca, cât şi palmaresul, echipament şi tot ce e legat de istoria Rapidului. Din păcate, în momentul de faţă nu prea se înghesuie lumea să facă evaluarea. Undeva între 200.000 şi 700.000 de euro cred că se pot obţine. Cel mai târziu în luna octombrie o să avem o primă licitaţie, la un preţ aprobat de creditori. Nu doar cei de la Voluntari sunt interesaţi. Mai sunt persoane care şi-au manifestat interesul de a participa la licitaţie. Inclusiv cei de la AFC Rapid... Sunt câteva formaţii înfiinţate de suporteri“, a afirmat Florea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite