Scrima românească şi-a ales noul şef: O campioană olimpică a fost bătută clar de un mare arbitru internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Florea a înlocuit-o pe Laura Badea. FOTO: frscrima.ro
Marius Florea a înlocuit-o pe Laura Badea. FOTO: frscrima.ro

La o săptămână după ce Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi-a ales şeful pentru următorii patru ani, s-au organizat alegeri şi la Federaţia Română de Scrimă (FRS).

Scrima românească a avut parte de o surpriză neplăcută, la începutul acestui an, atunci când Laura Badea a renunţat la conducerea acestui for, motivând că se confruntă cu probleme de sănătate.

În cursă pentru înlocuirea ei s-au înscris:

*Loredana Dinu – campioană olimpică la JO 2016 cu echipa României şi medaliată cu aur la turneele Mondiale şi Europene. După retragere, ea a devenit membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Scrimă.

*Ioana Ionescu – fostă floretistă, de profesie jurist, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Scrimă şi membu în Comisia juridică a Federaţiei Internaţionale de Scrimă.

*Marius Florea - secretar general al Federaţiei Române de Scrimă şi cel mai bun arbitru de sabie din lume în 2010, 2013 şi 2014.

Învingătorul a fost susţinut de Covaliu

La Adunarea Generală de astăzi au participat 56 de structuri sportive din cele 60 cu drept de vot. Iar rezultatul scrutinului a adus o victorie clară pentru Marius Florea, candidatul care a fost susţinut şi de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Covaliu a condus FRS, între 2013 şi 2017.

După numărarea voturilor, scorul a fost următorul:

*Marius Florea – 37 de voturi

*Loredana Dinu – 16 voturi

*Ioana Ionescu – 3 voturi

După promovarea lui Marius Florea în funcţia de preşedinte FRS, locul său ca secretar general va fi luat de Cristian Mihai, actualul preşedinte al Comisiei de Competiţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite