Scene inedite la Campionatul European de Atletism. O campioană la aruncarea greutății, nevoită să alerge în cursa de 100 m garduri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta, campioană națională la aruncarea ciocanului și a greutății, a înlocuit-o pe colega sa Anne Zagre, accidentată, în cursa de 100 m garduri, pentru ca echipa sa să nu fie descalificată.

Jolien Maliga Boumkwo a fost în centrul atenției FOTO: Facebook Belgaimage
Jolien Maliga Boumkwo a fost în centrul atenției FOTO: Facebook Belgaimage

În cea de-a doua manșă a probei de 100 de metri garduri a Campionatelor Europene de Atletism, câștigată de spaniola Teresa Errandonea cu 13,22, atleta belgiană Jolien Maliga Boumkwo a fost în centrul atenției, scrie marca.com.

Atleta, campioană națională la aruncarea ciocanului și a greutății, care a terminat a șaptea la aruncarea greutății cu 16,58 în ziua precedentă,  a concurat în proba de 100 de metri garduri ca un angajament pentru echipa sa, după accidentarea lui Anne Zagre și Hanne Claes, care trebuiau să alerge la 400 de metri garduri.

"Nu este o glumă", a recunoscut Boumkwo pe rețelele de socializare cu o zi înainte, când știa deja că va concura în această cursă.

Deși este o probă foarte diferită de cea în care concurează, Boumkwo a luat startul, a fost cea mai lentă dintre sprintere, cu un timp de reacție de 0,230, și a sărit peste obstacole cât a putut de bine, fără să doboare niciuna, până când a parcurs cei 100 de metri.

Belgianca a ajuns la linia de sosire cu timpul de 32.81, în aplauzele micului public prezent pe stadionul silezian.

Cu zâmbetul pe buze, ea a fost felicitată de rivalele sale, conștiente de dificultatea sarcinii pe care tocmai o îndeplinise. Atleta belgiană a obținut astfel două puncte pentru echipă, al cărei obiectiv este evitarea retrogradării de categorie în această competiție

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite