S-a terminat calvarul lui Nicoliţă. Fostul stelist a revenit în lotul lui St. Etienne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoliţă a fost om de bază la St. Etienne
Nicoliţă a fost om de bază la St. Etienne

Internaţionalul român a fost rezervă la St Etienne în meciul din Cupa Franţei, contra celor de la Lille, punând capăt unei perioade lungi de absenţă.

Bănel Nicoliţă era unul dintre fotbaliştii care nu lipsea de pe lista lui Victor Piţurcă la echipa naţională. De mai bine de un an însă a dispărut din circuitul „tricolorilor”, iar timp de cinci luni n-a jucat niciun minut la Saint Etienne, echipă care l-a transferat în 2011. De vină au fost două accidentări grave, una la gambă şi una la coaste, care au făcut ca fotbalistul român să-şi piardă locul de titular la echipa franceză. Perioada cu necazuri pentru Bănel pare că s-a terminat, el revenind în lotul lui St. Etienne, la meciul din Cupa Franţei, contra celor de la Lille. N-a intrat niciun minut, dar a sărbătorit alături de colegii săi calificarea în sferturile de finală. 

Ultima lui apariţie pe gazon a fost pe 21 septembrie 2012, într-un meci de campionat cu Montpellier. De fapt, fotbalistul de 28 de ani a jucat în sezonul actual doar 150 de minute, în două meciuri, şi se poate considera cu adevărat ghinionist, deoarece în vara anului trecut a fost la un pas să se transfere la Fulham, englezii oferindu-i un salariu semnificativ mai mare, faţă de cei 600.000 de euro pe care-i câştigă în Franţa.

A ajuns a 5-a variantă la naţională
Lipsind de la St. Etienne, Nicoliţă a lipsit automat şi de la echipa naţională, acolo unde alţi fotbalişti s-au impus pe postul său. Bănel (34 de selecţii/1 gol) e acum abia a cincea variantă pentru postul de mijlocaş lateral, unde Piţurcă îi preferă pe Torje, Tănase, Maxim ori Chipciu.


3 săptămâni mai sunt până la meciul României cu Ungaria, de la Budapesta

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite