Lovitură de teatru: Rapid ar putea juca totuşi în Liga I. Moraru: „Avem bani, o să plătim şi 3 milioane de lei la Fisc“. Gino Iorgulescu: „Trimitem cazul la FRF“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerii Moraru
Valerii Moraru

Joi dimineaţă, Rapid a fost exclusă din Liga I, iar locul său a fost luat de ACS Poli Timişoara. Seara, Valerii Moraru a făcut o cerere oficială de înscriere, iar Gino Iorgulescu s-a spălat pe mâini. Liga Profesionistă de Fotbal a trimis cazul la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, urmând ca, până la luarea unei decizii, meciurile să se amâne.

"Nu am putut face Comitetul Creditorilor, până nu am primit împuternicire de la lichidatorul judiciar Aurel Brihac. Astăzi, ne-a dat această împuternicire. În Comitetul Creditorilor, ales cu majoritate de voturi, în Adunarea Generală a Acţionarilor, sunt trei persoane: reprezentantul Azuga Waters, Violeta Moraru, Irimeş Adrian şi doamna Dincă. Acest Comitet al Creditorilor l-a desemnat pe Răzvan Căprăroiu, reprezentantul suporterilor, să meargă la Liga Profesionistă de Fobal şi să depună actele pentru înscrierea în Liga I", a spus Moraru la Digi Sport. El a precizat că reprezentantul Rapidului este la Ligă.

"După ultima decizie din instanţă, am făcut mai multe adrese către lichidatorul judiciar, azi am primit adresa care ne permitea acest Comitet al Creditorilor, care să desemneze o persoană care să ne reprezinte şi să ne putem înscrie în Liga I. Din câte ştiu eu, avem termen până la ora 00:00 să depunem actele să ne înscriem în competiţia 2016/2017. În urma bugetului prezentat de lichidatorul judiciar, noi avem acoperire financiară pentru sezonul ăsta competiţional. Ba, mai mult, avem prevăzută şi o rambursare a datoriilor către Fisc de 3 milioane de lei. Noi avem în acest moment de plătit doar salariile, 150.000 de euro. În noul buget sunt prinse şi salariile restante pe care azi le avem. Banii din Ligă acoperă numai o parte, dar în urma contractelor pe care le avem cu sponsorii, ei ne plătesc lunar nişte sume de bani", a explicat Moraru. El a menţionat că sunt deja contracte semnate cu jucători. "Urmează ca administratorul judiciar să ni le aprobe. Astăzi noi avem 11 contracte semnate de fostul administrator special. Mai trebuie să primim doar aprobarea lichidatorului. Şi pe lângă astea, avem acum încă cel puţin 10-12 fotbalişti cu care putem semna contracte în două-trei zile. Dacă ne încadrăm în limita bugetului şi avem acoperire financiară, putem semna contracte noi. Avem garanţii de la companiile cu care avem sponsorizare, avem siguranţa banilor de la TV, bugetul e făcut din contractele pe care le avem încheiate”, a mai declarat Valerii Moraru.

Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a precizat, la ora 21.00: "Câteva situaţii speciale din fotbalul românesc ne-au făcut să vă invităm la această conferinţă de presă, ca să lămurim unele probleme. Problema principală este clubul Rapid. Dimineaţă aveam o poziţie în funcţie de o poziţie a administratorului judiciar. După-amiază a mai apărut un document, şi-a schimbat poziţia administratorul judiciar. Este o şansă bună pentru Rapid, o echipă de tradiţie”.

"Dimineaţă aveam o poziţie, după-amiază am mai avut un document, lasă o speranţă pentru Rapid. De acum, totul se va face conform regulamentului FRF. Voi semna o sesizare către Comisia de Disciplină a FRF. Cei de acolo vor decide în regim de urgenţă dacă Rapid îndeplineşte condiţiile necesare pentru a participa în Liga I. Meciurile celor de la Rapid sau ACS Poli vor fi amânate până la o decizie", a declarat şi secretarul general Iustin Ştefan. Pe de altă parte, Aurel Brihac, administratorul judiciar al Rapidului, susţine că el nu a dat nicio împuternicire Comitetului Creditor pentru a face o adresă la LPF. Acesta susţine că le-a transmis membrilor din Comitetului Creditorilor că nu-şi asumă răspunderea în faţa LPF. "Nu le-am dat nicio împuternicire, le-am spus că au un Comitet al Creditorilor, să facă ei ce vor şi să-şi asume. Societatea, aşa cum am mai spus, e în faliment", a declarat Brihac pentru ProSport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite