S-a oficializat „ţeapa“: Copos a anunţat procentul colosal cu care îşi va păgubi jucătorii, dar şi suma de care depinde vânzarea clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos
George Copos

Adunarea Generală a creditorilor a votat planul de reorganizare, care a fost necesar pentru obţinerea licenţei. Astfel, aproape sigur, giuleştenii vor juca şi în sezonul viitor în Liga I, însă creditorii vor fluiera a pagubă.

George Copos ştia exact ce face, atunci când a declanşat procedura de insolvenţă. Omul de afaceri avea de recuperat, prin firmele sale, în frunte cu Ana Holding, 23 de milioane de euro de la Rapid, fiind principalul „jucător“ la masa credală.

Cum patronul giuleştenilor a renunţat, în întregime, la suma de 23 de milioane de euro, el i-a obligat şi pe ceilalţi creditori să piardă sume mari, după cum prevede legea insolvenţei!

Cum s-a votat?

La Adunarea Generală a creditorilor, cinci părţi au avut drept de vot. Ana Holding şi sindicatul jucătorilor s-au numărat printre părţile cu drept de vot. Rezultatul? 3-2 în favoarea planului de reorganizare. Jucătorii au fost printre cei care au votat împotriva acestui plan.

Motivul? De acum s-a oficializat că fotbaliştii vor pierde 86 la sută din banii pe care îi aveau de recuperat de la Rapid! Acest lucru a fost confirmat şi de George Copos.

„Eu, prin Ana Holding, am renunţat la 23,5 milioane de euro, iar jucătorii vor primi un maximum de 14 la sută din restanţe. Ana Holding va lua 0 la sută“, a dezvăluit Copos la Dolce Sport.

Mai vine Gruia Stoica?

Finanţatorul giuleştenilor a vorbit şi despre posibilitatea ca Rapidul să ajungă pe mâna unui nou patron.

„Sper ca după votarea planului de reorganizare, domnul Gruia Stoica, un om foarte harnic şi pasionat, să dorească preluarea clubului. El ar avea de achitat 6,5 milioane de euro pentru a prelua clubul. După aia va trebui să suporte toate cheltuielile care implică susţinerea Rapidului. Eu am achitat absolut toate datoriile care erau necesare pentru luarea licenţei, cu cash colateral de 2 milioane de euro. M-am împrumutat, din nou, la bancă şi mi-am făcut datoria faţă de club. Am promis că iau licenţă Rapidului“, a adăugat Copos.

Simt o apăsare în stomac şi nu mai pot să mă uit la fotbal. Nu mai vreau să mă implic, dar nu o să dau Rapidul decât unui om de afaceri care ştiu că are un plan serios şi de viitor cu această echipă. George Copos  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite