S-a accidentat și Eliza Buceschi! Alertă în naționala de handbal a României înainte de Euro 2022

0
Publicat:

După ce a trebuit să renunțe la o mulțime de jucătoare nevaccinate împotriva Covid, selecționerul Florentin Pera se confruntă și cu multe probleme medicale. Eliza Buceschi s-a accidentat și e incertă pentru Capionatului European, care începe vineri. Naționala de handbal a României a disputat un prim meci amical cu Ungaria, cedând în fața sportivelor maghiare cu 28-33.

Eliza Bucheschi, o piesă importantă în angrenajul naționalei României. Foto Arhivă Adevărul
Eliza Bucheschi, o piesă importantă în angrenajul naționalei României. Foto Arhivă Adevărul

„Tricolorele” vor debuta la Campionatului European, sâmbătă, pe 5 noiembrie, contra reprezentativei Țărilor de Jos, de la ora 21.30, în primul meci din grupa C. Până atunci handbalistele noastre au jucat un amical contra Ungariei, la Tatabanya, cedând cu 28-33, chiar dacă au condus la pauză cu 17-15.

Pe lângă amărăciunea înfrângerii, selecționerul s-a mai ales cu o problemă: play-makerul Eliza Buceschi s-a acidentat în prima repriză și devine incertă pentru Euro 2022. Din lotul României, Crina Pintea nu a efectuat antrenamente din cauza durerii la șold, iar Lorena Ostase are o accidentare la deget.

Jucăm un alt test cu Germania

Pe 2 noiembrie, ”tricolorele” vor juca al doilea meci-test, contra Germaniei, tot în țara vecină, după care vor pleca în Macedonia de Nord, unde se dispută partidele din cadrul grupei C. Adversarele României sunt Țările de Jos, Franța și formația țării gazdă.

”Din păcate, pe lângă lipsa Crinei Pintea, care nu a jucat fiindcă nu are niciun antrenament de handbal în ultimele 7 zile după problema de la șold, a apărut o nouă accidentare la Eliza Buceschi în prima repriză. Acest lucru ne-a limitat numărul de soluții la 9 metri. Sperăm să nu fie atât de grav și să putem conta pe aportul ei în continuare”, a declarat antrenorul Florentin Pera pentru gsp.ro.

Programul României în grupa C la Euro 2022

5 noiembrie România-Țările de Jos

7 noiembrie România-Franța

9 noiembrie România-Macedonia de Nord

Primele 3 echipe din clasament se califică în fazele următoare la Campionatul European de handbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite