Rotaru l-a învins pe Mititelu: Instanța a decis cine are adevărata Știință, echipa-fanion a Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Superliga românească, ediția 2023-2024, va porni la drum în weekend. Cu o dilemă mai puțin! Pentru că, după decizia anunțată astăzi de Curtea de Apel Timișoara știm că CS U Craiova, echipa patronată de Mihai Rotaru, e formația-fanion din oraș, care are și palmaresul Științei. Verdictul, care poate fi atacat în termen de 30 de zile, e o înfrângere pentru FC U Craiova 1948, gruparea patronată de Adrian Mititelu.

Mihai Rotaru, patron CS U Craiova
Mihai Rotaru, patron CS U Craiova

Așadar, până la o eventuală decizie luată la Apel, CS U Craiova are palmaresul echipei istorice a Craiovei, până la privatizarea din 1991.

Iată motivarea deciziei anunțate de instanță:

Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul-intervenient accesoriu CLUB SPORTIV U CRAIOVA S.A. Admite apelul formulat de apelantul-reclamant CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA împotriva sentinţei civile nr. 149/23.05.2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 11665/63/2014**.

Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. prin lichidator judiciar AGENŢIA DE INSOLVENŢĂ S.P.R.L. şi constată că reclamanta deţine dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi a tuturor derivatelor acestuia, precum şi dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia.

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 10.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre 10.07.2023.

Craiova lui Rotaru exultă

Imediat, a apărut și o reacție a clubului patronat de Mihai Rotaru: „Palmaresul este ACASĂ! Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat astăzi și a consfințit încă o dată: Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține palmaresul istoric și tot ceea ce derivă din el. A meritat!“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite