ROMÂNIA-UNGARIA / Selecţionerul Piţurcă i-a trasat un rol special lui Maxim. Ce spune despre Marica şi Torje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La amicalul cu Slovacia (1-1), din 14 august, ultimul test înainte de Ungaria, Torje a centrat decisiv la golul lui Stancu, iar Maxim a evoluat foarte bine. FOTO: RPRESSPORT
La amicalul cu Slovacia (1-1), din 14 august, ultimul test înainte de Ungaria, Torje a centrat decisiv la golul lui Stancu, iar Maxim a evoluat foarte bine. FOTO: RPRESSPORT

Alexandru Maxim este asul din mâneca selecţionerului, care are încredere şi în Marica şi Torje, în partida cu maghiarii. România-Ungaria (vineri, 21.00, Antena 1) este un meci decisiv, dacă „tricolorii“ vor să mai rămână în cărţile calificării la CM 2014.

Vineri, pe „Naţional Arena“ (ora 21.00), pe tricolori îi aşteaptă un meci de totul sau nimic, cum l-a caracterizat şi Mircea Sandu. La un punct în spatele maghiarilor şi cu o altă partidă dificilă la orizont, peste patru zile, cu Turcia, tot pe teren propriu, România nu pare a avea altă variantă decât victoria în faţa Ungariei. 

„Teoretic, şi la un meci egal, şansele noastre pentru a merge la baraj rămân în picioare. Dar ţintim victoria. Oricum ar fi, trebuie să învingem apoi şi Turcia. Ştim că ungurii au crescut destul de mult în ultimul timp, ştim că meciul e decisiv şi vom încerca să-i detronăm şi să terminăm noi pe locul doi, pentru a ajunge la baraj“, a prefaţat selecţionerul Victor Piţurcă disputa cu maghiarii. 

Maxim, în rol de jolly-joker

Din lotul de 23 de jucători convocaţi de selecţioner pentru „dubla“ cu Ungaria şi Turcia, de departe cel mai în formă tricolor este Alexandru Maxim (23 de ani). Mijlocaşul lui VfB Stuttgart vine cu un moral excelent, cu două goluri şi două pase de gol la ultimul meci din Bundesliga (6-2 cu Hoffenheim). Fostul jucător al gorjenilor a fost inclus în echipa etapei a patra din Bundesliga şi a cules aprecieri în presa germană. 

Spre deosebire de alte partide, Piţurcă pare înclinat să nu-l mai ţină în banda stângă la meciul cu Ungaria, ci să-i ofere un rol de jolly-joker. „Lui Maxim i-am trasat o anumită partitură tactică. El trebuie să aibă o libertate totală de mişcare pe teren. Doar de el depinde de cum va reuşi să se descurce în momentul în care are mingea“, a spus Piţi, care a negat că ar fi avut vreun conflict cu Maxim

În presa maghiară au apărut dezvăluiri ale lui Tamas Hajnal, internaţionalul maghiar fost coleg cu Maxim la Stuttgart, care au fost preluate apoi şi în presa română. „Maxim mi-a spus că sunt probleme în lotul lor, că mulţi jucători nu sunt de acord cu metodele de pregătire ale lui Piţurcă şi cu tactica lui. Jucătorii vor să joace ofensiv, iar antrenorul se limitează să se apere“, ar fi spus Hajnal. 

„Eu decid dacă Marica va fi titular“

Dacă Maxim este cel mai în formă tricolor, Piţurcă a avut bătăi de cap cu primul „11“ mai ales din cauza unor probleme ale unor jucători de bază, în special Gabi Torje şi Ciprian Marica. 

Atacantul este fără echipă în acest moment, după ce şi-a rupt contractul cu Schalke (unde a fost înlocuit chiar de către adversarul de vineri, Adam Szalai), iar mijlocaşul s-a antrenat mai mult singur, în ultimele săptămâni. Udinese nu l-a mai dorit, după împrumutul la Granada, şi abia în ultima zi a perioadei de transferuri Torje şi-a găsit echipă, fiind împrumutat la Espanyol Barcelona. 

„Avem tot lotul valid. Încă nu m-am decis asupra primului “11”, mai am semne de întrebare, mai ales la postul de atacant. Dacă va fi să joace Marica, va fi numai decizia mea. Toate deciziile le iau eu şi tot ce fac, fac pentru binele naţionalei. Gabi Torje are o condiţie fizică excelentă, poate mai bună decât atunci când va juca. O să vedem dacă va fi titular“, a explicat Piţurcă, într-o conferinţă de presă. 

Le spun jucătorilor mei să fie şi câini, şi răi, dar să joace cu plăcere şi să fie şi gentlemeni în faţa adversarului

Victor Piţurcă

selecţioner România

Citeşte şi 

ANALIZĂ Naţionala e a tuturor românilor, dar moldovenii fac legea în lotul lui Piţi, în care nu e niciun fotbalist format sau măcar promovat de Steaua

Gazonul de pe „Arena Naţională“ arată impecabil înainte de România-Ungaria: „E mai bun decât cel de pe Wembley“

ANALIZĂ Cine dă gol Ungariei? Niciun jucător din lotul lui Piţurcă n-a marcat mai mult de două goluri în actualul sezon

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite