România – Ungaria 1-1. Reacţii: Cum a explicat Piţurcă egalul şi ce le-a transmis jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, s-a declarat dezamăgit de rezultatul de sâmbătă seara, de pe Arena Naţională, şi a acuzat că golul egalizator al ungurilor a venit după un fault inexistent.

„Am controlat meciul. Am vorbit cu băieţii, era obligatoriu să marcăm şi cel de-al doilea gol. Nu am reuşit şi am luat gol după un fault inexistent. Asta e viaţa, trebuie să ne aşteptăm şi la asta. Era să luăm şi al doilea gol. Nu cred că ne dezavantajează scorul, dar o victorie era de aur. Sper să pregătim meciul de la Helsinki foarte bine“, a declarat Victor Piţurcă, la finalul partidei, pentru TVR 1. 

„Sânmărtean a resimţit dureri la coapsa stângă, unde avea probleme mai vechi, i-am spus să nu forţeze, el a forţat puţin, asta e situaţia“, a explicat selecţionerul schimbarea stelistului cu coechipierul său Tănase, în minutul 66.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a susţinut că rezultatul de azi poate fi considerat unul pozitiv, chiar dacă nu este o victorie aşa cum se aşteptau oficialii români şi suporterii din tribune.

„Obiectivul nostru a fost victoria, nu s-a putut. Am obţinut doar un egal, dar trebuie să vedem partea plină a paharului, e un punct câştigat. Ne uităm cu mare încredere spre meciul cu Finlanda şi să încheiem această perioadă a campaniei cu patru puncte. Lucian Sânmărtean mi-a plăcut în aceeaşi măsură în care v-a plăcut şi vouă, mai puţin în a doua repriză. Ne doare că am pierdut aceste două puncte, dar, în economia clasamentului, acest punct va conta foarte mult. Trebuie să ne motivăm şi să câştigăm în Finlanda”, a declarat preşedintele FRF.

Burleanu a făcut un scurt comentariu şi vis-a-vis de incidentele din tribune. Astfel, acesta a afirmat că speră ca terenul României să nu fie sus pentru următorul meci.
 

România şi Ungaria au încheiat la egalitate, scor 1-1, sâmbătă seară, pe Arena Naţională, în runda a doua din preliminariile pentru Euro 2016. 

După o primă repriză bună, cu un Sânmărtean magistral, în care au marcat în minutul 45, prin Rusescu, tricolorii au făcut pasul înapoi şi au fost penalizaţi de stângul lui Dzsudzsak, dintr-o fază fixă, în minutul 82. 

În etapa a treia a preliminariilor, România va juca marţi (ora 21.45) în Finlanda. 

Citeşte şi 

România – Ungaria 1-1. Un film în două episoade: o repriză de vis, una clasică

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite