România – Turcia / Cu cine o să atacăm? Motivele pentru care Piţurcă ezită să-l mai titularizeze pe Marica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica
Ciprian Marica

Vârful de 27 de ani a dat gol, vinerea trecută, în meciul cu Ungaria, însă nu mai e sigur că va prinde primul „11“, diseară (ora 21.00 / Antena 1 şi GSP TV) cu Turcia.

Pe lângă înlocuirea fortaţă a lui Bourceanu cu Hoban – stelistul e suspendat – Victor Piţurcă ia în calcul să mai facă două schimbări în formula cu care va aborda partida cu trupa pregătită de Fatih Terim.

Doi jucători, Cristi Tănase şi Gigel Bucur, sunt în cărţi pentru a fi incluşi în primul „11“. O eventuală introducere a lor în echipă se poate face prin diferite variante.

Marica, pe bancă

În primul rând, e posibil ca Ciprian Marica să nu mai înceapă meciul contra turcilor. Motivele? Vârful de 27 de ani n-are echipă, nu e sută la sută pregătit fizic şi nu prea poate duce două meciuri consecutive, ca titular, într-un interval de patru zile.

„Marica are un moral bun, nu are absolut nicio problemă. Nu ştiu dacă poate juca 90 de minute, el e bine, acum să vedem ce se va întîmpla în teren. Dar, mai întâi, să vedem dacă va intra din primul minut, pentru că nu m-am hotărât“, a spus Victor Piţurcă la conferinţa de presă de marţi.

E posibil ca în locul lui Marica să fie titularizat Gigel Bucur, un fotbalist de viteză, care e potrivit pentru un joc pe contraatac, adică strategia pe care va miza Piţurcă. O altă variantă ar fi ca Bogdan Stancu să fie avansat în atac, iar locul eliberat de „Motan“ pe flancul stâng să fie ocupat fie de Maxim, fie de Tănase.

Dragomir către Piţi: „Bagă-l pe Tănase“

Preşedintele LPF crede că autorul golului de 3-0 cu Ungaria, Cristi Tănase, n-ar trebui să lipsească din primul „11“.

„Piţurcă ar face bine dacă l-ar folosi pe Tănase în locul lui Maxim. N-a jucat foarte bine cu Ungaria. Eu aş juca în continuare şi cu Maxim, dar în locul lui Stancu. Probabil că Piţurcă îl va titulariza însă pe Stancu, o să mizeze pe experienţa lui în Turcia“, a declarat Dragomir.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite