România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată

0
Publicat:

FCSB a zdrobit Virtus, campioana din San Marino, o echipă cu fotbaliști amatori și, în unele cazuri, cu niște kilograme în plus, gata să iasă „la pensie“. Așadar, ne descurcăm bine cu „desculții“ Europei, însă adevăratele teste vor veni spre sfârșitul lunii iulie.

Microbiștii din țară au trăit până acum o vară incendiară. FOTO: Facebook
Microbiștii din țară au trăit până acum o vară incendiară. FOTO: Facebook

După frenezia Euro 2024, turneu în care naționala a câștigat un meci din patru și a pierdut două, marți seara a venit debutul exploziv al FCSB-ului în cupele europene.

Campioana Superligii, prima echipă românească intrată în focuri în ediția 2024-2025 a întrecerilor intercluburi, a făcut instrucție cu Virtus AC, câștigătoarea titlului în San Marino. A fost 5-0 la pauză și 7-1 la final, golurile românilor fiind înscrise de Darius Olaru (6-penalty, 11, 37), Daniel Popa (22, 27) și David Miculescu (70, 73).

Să nu ne îmbătăm cu apa rece...

Având în vedere isteria care a însoțit parcursul României la Euro 2024 și acest debut în forță al FCSB-ului în preliminariile Ligii Campionilor, e foarte ușor să comitem greșeala de a crede că fotbalul nostru, cu probleme grave, s-a însănătoșit peste noapte.

Realist vorbind însă, adevăratele teste pentru fotbalul nostru, la nivel de cluburi în primul rând, vor veni la finalul lunii. Când FCSB va întâlni Maccabi Tel Aviv, câștigătoarea titlului în Israel în sezonul trecut, în turul II preliminar al Ligii Campionilor. În plus, reprezentantele noastre în Conference League, Universitatea Craiova și CFR Cluj, vor avea adversare incomode.

Mihai Stoica, discurs realist

Revenind la FCSB, prima echipă românească intrată în focurile competițiilor europene din acest sezon, victoria ei cu Virtus AC a fost tratată cu echilibru de către Mihai Stoica. Oficialul campioanei a subliniat că pentru FCSB primul test adevărat va veni sâmbătă, în runda inaugurală din campionat.

Cu tot respectul, ştiam că nu vom avea probleme cu Virtus, sunt jucători amatori, dar ce e important e că s-a jucat serios. Se poate întâmpla să vezi că adversarul să fie modest şi să te faci de râs, dar ai noştri au fost bine. Primul examen e sâmbătă cu Universitatea Cluj. Până acum, am fost nemulţumit de cum ne-am prezentat în prima jumătate a meciului cu Corvinul. În a doua parte, da, am fost net superiori. Meciul cu Virtus n-are relevanţă. U Cluj e primul adversar serios, după aia toate gândurile noastre merg spre Maccabi Tel Aviv. Ştim că vom întâlni un adversar foarte puternic şi noi, la momentul ăla, trebuie să fim foarte bine“, a spus Meme.

Atuul FCSB-ului în fața israelienilor

În continuarea analizei sale, Mihai Stoica a explicat ce îl face optimist în perspectiva duelului din turul II preliminar al Ligii Campionilor.

Care e avantajul nostru... La ora meciului cu Maccabi, vom avea cinci meciuri oficiale şi ei niciunul, iar asta e important la început de sezon. Dacă în tur, pe Stadionul Steaua, facem un rezultat bun, avem şanse de calificare în turul 3. Și preluăm și statutul de cap de serie, dacă îi scoatem. Mă gândesc că în Ghencea, fizic să-i dominăm, că au jucători foarte buni. Valoare au, dar dacă putem să-i depășim fizic, atunci putem să tranșăm calificarea din tur. Atenție, Maccabi dă salarii de peste un milion de euro! Forța lor e dată de Zahavi, Peretz, Biton. Zahavi are 37 de ani, dar e bun de tot. Și la echipa națională ne-a dat gol“, a adăugat Mihai Stoica.

Echipele românești în cupele europene

Turul I preliminar al Ligii Campionilor

Virtus AC (San Marino) – FCSB 1-7

Returul se va juca pe 16 iulie, pe Stadionul Steaua, de la ora 20.30.

Turul II preliminar al Ligii Campionilor

23/24 iulie: FCSB – Maccabi Tel Aviv (Israel)

Meciul va fi găzduit de Stadionul Steaua, ora urmând a fi stabilită, ulterior.

31 iulie: Maccabi Tel Aviv – FCSB

Partida se va juca, la Budapesta, de la ora 21.00.

Turul I preliminar al Ligii Europa

Astăzi: Paks (Ungaria) – Corvinul Hunedoara 20.00

Televizarea meciului se va stabili astăzi.

18 iulie: Corvinul Hunedoara – Paks 21.00

Meciul se va juca la Sibiu.

Învingătoarea duelului va întâlni Rijeka (Croația) în turul II preliminar, pe 25 iulie (tur) și 1 iulie (retur)

Turul II preliminar al Conference League

Învinsa meciului Botev Plovdiv (Bulgaria) – Maribor (Slovenia) – Universitatea Craiova

CFR Cluj – Neman Grodno (Belarus)

Primele manșe se vor juca pe 25 iulie, iar partidele retur pe 1 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite