România, rezultat istoric la un sport care crește spectaculos: Performanță în premieră, la Fukuoka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii sportului din țară au urmărit Mondialele de la Fukuoka, cu ochii pe cursele lui David Popovici. Joi dimineață însă, o veste excelentă a venit după rezultatele înregistrate la săritura de la mare înălțime.

Preda (stânga) și Popovici, fabuloși la Fukuoka. FOTO: Sports Net
Preda (stânga) și Popovici, fabuloși la Fukuoka. FOTO: Sports Net

Aici, Constantin Popovici și Cătălin Preda au terminat pe primele două locuri. La acest concurs au participat 23 de sportivi. Demn de menționat e că ocupantul locului trei, Gary Hunt, e dublu campion mondial, în 2015 şi 2019.

Performanțele celor doi români au fost o surpriză doar pentru că practică un sport mai puțin mediatizat la noi. Altfel, Popovici și Preda sunt foarte buni la „High diving“, cum se numește această disciplină în engleză. Ei au avut rezultate identice, câștigând aurul și argintul, la Europenele de anul trecut. Cei drept, la Fukuoka, am asistat la un rezultat istoric. Potrivit Sports Net, Constantin Popovici (34 de ani) a devenit primul campion mondial din România la sărituri de la mare înălțime. Succesul de la Fukuoka a fost anunțat de prestațiile foarte bune avute de Constantin Popovici în acest sezon, cu victorii la Boston şi Paris, plus un loc doi la Polignano a Mare (Italia), în circuitul Red Bull Cliff Diving World Series.

Nu e un sport olimpic, dar poate ajunge pe viitor

Cu siguranță, cei mai mulți români nu știu ce înseamnă acest sport. „High Diving“ și-a făcut intrarea la Campionatele Mondiale de natație, începând din 2013, la Barcelona. La masculin, săriturile se efectuează de pe o platformă aflată la o înălțime de 27 de metri. La feminin, înălțimea de la care sar sportivele e de 20 de metri. În momentul intrării în apă, sportivii ating o viteză de până la 96 de kilometri la oră! „High Diving“ e un sport inclus la Mondiale, dar nu și la Jocurile Olimpice. Se spune însă că, pe viitor, această disciplină are șanse mari să fie și una olimpică.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite