România, primul meci fără Neagu și Pintea, retrase de la națională. Pe cine mizează în calificările Euro 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are o grupă lejeră în preliminariile Euro 2024, programat să se dispute între 28 noiembrie și 15 decembrie în Austria și Ungaria. Bosnia și Grecia nu ne pot pune probleme, iar Croația este principalul adversar în lupta pentru primul loc în grupă. Însă la Campionatul European se califică ocupantele primelor două locuri, cât și cele mai bune locuri 3.

Cristina Neagu și Crina Pintea au spus adio echipei naționale. Foto Mediafax
Cristina Neagu și Crina Pintea au spus adio echipei naționale. Foto Mediafax

Prima reprezentativă de handbal feminin a României va juca împotriva Croației în preliminariile Euro 2024, pe 28 februarie la Bistrița și pe 3 martie la Koprivnica. Selecționerul Florentin Pera a anunțat lotul de 18 pentru cele două jocuri, primele fără Cristina Neagu și fără Crina Pintea, retrase de la prima reprezentativă. Vom vedea la lucru câteva debutante, precum Ana Ciolan, Elena Bianca Voica, Claudia Boiciuc, Ştefania Stoica, Mihaela Mihai, dar și cea mai bună jucătoare de la Euro de tineret, Diana Lixăndroiu, care a participat la Campionatul Mondial din iarna anului trecut.

Record de goluri cu Bosnia

În primul meci din preliminariile Euro 2024, naționala feminină de handbal a României a câștigat în fața Bosniei, scor 49-17. România şi-a doborât recordul de goluri marcate într-un meci european oficial, care data din 27 mai 2010 (44-23 cu Portugalia). Apoi a trecut de Grecia, tot în octombrie anul trecut, scor 32-20.

În grupa preliminariilor, după două etape, România ocupă primul loc, cu 4 puncte (+43), urmată de Croaţia, 4 puncte (+24), Grecia, 0 puncte (-22), Bosnia-Herţegovina, 0 puncte (-45). La turneul final se califică primele două clasate în fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru formații de pe locul al treilea. La ultimele două ediții ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanță a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Lotul României pentru ”dubla” cu Croația

Portari: Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea).

Linia de 9 metri: Alisia Boiciuc (Corona Brașov), Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Bianca Bazaliu, Cristina Laslo (Gloria Bistrița), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Elena Roșu (Măgura Cisnădie), Ștefania Stoica (CSM București).

Extreme: Alexandra Dindiligan, Mihaela Mihai (CSM București), Corina Lupei (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița).

Pivoți: Ana Ciolan (CSM Tg. Jiu), Lorena Ostase (Rapid), Bianca Voica (Corona Brașov).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite