România, campioană mondială la bășcălie: Realitatea cruntă care ne lovește după turneul din Qatar

0
Publicat:

La finalul unui Mondial electrizant, trebuie să spunem câteva cuvinte despre ce ne mai leagă pe noi, cei din România, de un astfel de turneu. În esență, miștourile și căutarea nodului în papură! Din păcate, cam cu asta am rămas, în condițiile în care naționala a fost ultima dată la un Mondial în 1998!

După Mondialul din Qatar, Gigi Becali va redevni personajul principal din fotbalul românesc.
După Mondialul din Qatar, Gigi Becali va redevni personajul principal din fotbalul românesc.

Între timp, prima reprezentativă a pierdut legătura afectivă cu fanii, iar fotbalul intern a ajuns la un nivel ridicol de slab. Nu o spune un iranian răutăcios și nerecunoscător pentru ce a primit în România. O spun români get beget, jurnaliști cu vechime în această țară, precum Dan Udrea și Alin Buzărin. Primul a fost la Mondialul din Qatar, iar al doilea a urmărit meciurile la televizor. Și amândoi au fost oripilați, când au văzut nivelul partidelor de la Doha și l-au comparat cu ce s-a jucat, joia trecută, pe „Arena Națională“, în derby-ul campionatului intern, FCSB – CFR Cluj (0-1).

Ladislau Bölöni, un antrenor care a spus mereu lucrurilor pe nume.
Ladislau Bölöni, un antrenor care a spus mereu lucrurilor pe nume.

Nu degeaba spunea, acum câțiva ani, Ladislau Bölöni, într-un interviu pentru „Adevărul“:Noi mereu avem gura mare. Dar cam atât avem, din păcate! Noi minţim tot timpul. Credem că o să găsim tot timpul o şmecherie. Dar şmecheria nu ţine aproape niciodată, deşi noi credem altfel“.

Iar fix din cauza unor astfel de adevăruri dureroase rostite fără reținere, Bölöni n-are loc în fotbalul românesc. Unde râdem și glumim pe seama altora, în timp ce calificările trec pe lângă noi.

CM 2022, ultimele meciuri

Semifinale

*Argentina – Croația 3-0

*Franța – Maroc 2-0

Finala mică

*Croația – Maroc 2-1

Finala

*Franța – Argentina 2-2 (3-3 după prelungiri, 2-4 după loviturile de departajare)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite