Real Sociedad a pierdut cu PSG în optimile de finală ale Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un alt meci, Lazio a învins Bayern. 

Foto: psg.fr
Foto: psg.fr

Echipa franceză „Paris Saint-Germain” (PSG) a învins echipa spaniolă „Real Sociedad” cu scorul de 2:0 în primul meci din optimile de finală ale Ligii Campionilor de fotbal. Întâlnirea a avut loc pe stadionul Parc des Princes din Paris.

PSG s-a impus prin golurile marcate de Kylian Mbappe (58) şi Bradley Barcola (70) şi a luat o opţiune pentru sferturile de finală. Parizienii, care au fost dominaţi în cea mai mare parte a timpului de Real Sociedad, au avut prima ocazie de gol în min. 6, prin Mbappe, dar portarul Remiro a fost la post.

Cele mai clare oportunităţi din prima repriză au aparţinut bascilor, prin japonezul Kubo (18), dar mai ales prin Mikel Merino (45), al cărui şut de la distanţă a izbit bara transversală.PSG a deschis scorul prin starul Kylian Mbappe (58), care a reluat în plasă mingea recentrată de Marquinhos, după cornerul executat de Ousmane. Mbappe a profitat de faptul că Real Sociedad era în inferioritate numerică, fundaşul Hamari Traore, care trebuia să se apere în zona sa, primind îngrijiri medicale în acele momente. Mbappe a fost aproape de dublă (64), dar Remiro a avut o intervenţie providenţială. Barcola a închis tabela (70) la capătul unei acţiuni personale, înţepând mingea pe lângă portarul Remiro.

Foto: psg.fr
Foto: psg.fr

Într-un alt meci al zilei, echipa italiană Lazio a învins-o acasă pe Bayern cu scorul de 1:0. Ciro Immobile a marcat golul în minutul 69 din penalty. Lazio a făcut un joc tactic perfect în faţa unei formaţii aflate în criză, câştigând prin golul înscris de Ciro Immobile (69), din penalty, după un fault comis de fundaşul Dayot Upamecano asupra danezului Gustav Isaksen. Pentru intrarea sa dură, francezul a fost eliminat (68), fapt care a îngreunat şi mai mult misiunea bavarezilor.

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

Bayern, de şase ori câştigătoare a competiţiei, a dominat jocul şi şi-a creat mai multe ocazii de gol, însă nu a reuşit să fructifice vreuna şi a suferit una din rarele sale înfrângeri în această fază a Ligii Campionilor. Leroy Sane (32) şi Jamal Musiala (40) au ratat cele mai mare ocazii ale echipei antrenate de Thomas Tuchel, care, totuşi, nu a reuşit să trimită niciun şut pe poartă.

Şi Lazio a avut oportunităţi de a marca, însă Romagnoli (18), Isaksen (48) şi Pedro Rodriguez (90+2) nu au reuşit să îl învingă pe Manuel Neuer, Luis Alberto (22) a fost imprecis, iar sud-coreeanul Kim l-a blocat pe Felipe Anderson (90).

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

Meciurile retur vor avea loc pe 5 martie la San Sebastian și Munchen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite