Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după 4-3 cu Manchester City

0
Publicat:

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a câștigat cu Manchester City la scorul de 4-3, în urma loviturile de departajare, în deplasare, într-un meci din manşa secundă a sferturilor de finală în care scorul a fost egal, 1-1, atât la sfârșitul celor 90 de minute regulamentare, cât şi al prelungirilor, scrie AGERPRES.

Real Madrid - Machester City FOTO: Facebook/RealMadrid
Real Madrid - Machester City FOTO: Facebook/RealMadrid

Săptămâna trecută scorul a fost egal şi pe „Santiago Bernabeu”, 3-3, diferenţa făcându-se la penalty-uri, unde portarul ucrainean Andri Lunin a făcut diferenţa, apărând şuturile lui Bernardo Silva şi Mateo Kovacic.

Madrilenii au deschis scorul pe Etihad Stadium prin brazilianul Rodrygo (12), dar City, deţinătoarea trofeului, a reuşit egalarea prin belgianul Kevin De Bruyne (76).

Meciul a mers într-o singură direcţie după ce echipa lui Ancelotti a deschis scorul, Manchester a fost ofensivă la poarta lui Lunin.

Camavinga l-a testat mai întâi pe Ederson (11), după care Rodrygo a înscris din centrarea lui Vinicius Junior (12), din a doua încercare, după ce portarul brazilian a respins primul şut al compatriotului său.

Lunin a respins şutul lui De Bruyne (15), iar apoi Haaland (19) a trimis mingea în bară cu capul. Lunin s-a făcut remarcat la un nou şut expediat de belgianul De Bruyne (27).

Grealish a fost blocat de Rudiger (36), iar Lunin a fost nevoit să se forțeze pentru a evita un gol primit direct din corner de la De Bruyne (45). Foden a avut ultima șansă a primei reprize (45+1), dar a şutat peste poartă de la distanţă.

La reluare, Lunin a respins voleul lui Grealish (47), a blocat apoi şutul lui Foden (53) şi a apărat din nou o minge trimisă de Grealish (70).

Goalkeeper-ul ucrainean nu a mai avut ce face la şutul lui De Bruyne (76), după ce Rudiger a respins eronat centrarea lui Doku.

De Bruyne (79, 82) a fost din nou periculos, dar mingile şutate de belgian au trecut peste transversală.

Real Madrid a fost mai îndrăzneață în prelungiri şi Rudiger (105+2) a trecut pe lângă un gol care putea aduce calificarea.

În cele din urmă, soarta partidei s-a decis la loviturile de departajare, pentru City transformând Julian Alvarez, Phil Foden şi Ederson, în timp ce pentru Real au marcat Jude Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho Fernandez şi Antonio Rudiger. De la gazde au ratat Bernardo Silva şi Mateo Kovacic, iar de la Real, Luka Modric.

Manchester City este neînvinsă de 30 de partide pe propriul stadion în Champions League, ultimul eşec datând din septembrie 2018, 1-2 cu Lyon.

Real Madrid, deţinătoarea recordului de trofee în Champions League (14), va juca în penultimul act cu Bayern Munchen, care a eliminat Arsenal (2-2, 1-0).

Pentru Manchester, au executat în ordine loviturile de departajare: Julian Alvarez 1-0 (gol), Luka Modric 1-0 (ratare - a apărat Ederson), Bernardo Silva 1-0 (ratare - a apărat Andri Lunin), Jude Bellingham 1-1 (gol), Mateo Kovacic 1-1 (ratare - a apărat Andri Lunin), Lucas Vazquez 1-2 (gol), Phil Foden 2-2 (gol), Nacho Fernandez 2-3 (gol), Ederson 3-3 (gol), Antonio Rudiger 3-4 (gol).

Pe Etihad Stadium, în faşa 52.306 spectatori, au evoluat echipele:

Manchester City: Ederson - Kyle Walker (căpitan), Akanji (Stones, 112), Ruben Dias, Gvardiol - B. Silva, De Bruyne (Kovacic, 112), Foden, Rodri, Grealish (Doku, 72) - Haaland (J. Alvarez, 91).

Antrenor: Josep Guardiola.

Real Madrid: Lunin - Dani Carvajal (Eder Militao, 110), Rudiger, Nacho Fernandez (căpitan), F. Mendy - F. Valverde, Camavinga, Kroos (Modric, 79) - Bellingham - Rodrygo (Brahim Diaz, 84), Vinicius Jr (Lucas Vazquez, 102).

Antrenor: Carlo Ancelotti.

Arbitru: Daniele Orsato (Italia).

Cartonaşe galbene: Carvajal (38), Grealish (59), Gvardiol (61), Rodri (90), Mendy (90+4).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite