Răzvan Marin i-a cucerit deja pe belgieni. Românul a fost inclus în echipa etapei a 24-a din Jupiler Pro League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Marin
Răzvan Marin

Transferat în această iarnă de la Viitorul Constanţa, Răzvan Marin este deja o certitudine la Standard Liège, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în derby-ul cu Anderlecht Bruxelles, la care Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu au fost, de asemenea, titulari.

În condiţiile în care mulţi dintre jucătorii ajunşi din Liga I nu reuşesc să-şi depăşească condiţia de eterne rezerve la noile lor echipe, Răzvan Marin este o surpriză extrem de plăcută.

Mijlocaşul care va împlini 21 de ani pe 23 mai nu a avut nevoie de timp de acomodare şi a jucat deja trei meciuri într-o săptămână la Standard Liège, în ultimele două fiind integralist. Mai mult decât atât, în urma prestaţiei din derby-ul cu Anderlecht Bruxelles, Marin a fost inclus în echipa etapei a 24-a din Jupiler Pro League. Alături de internaţionalul român, au prins echipa alţi trei coechipieri, toţi trei cu profil defensiv: portarul Jean-François Gillet (38 de ani), respectiv fundaşii Alexander Scholz (25 de ani) şi Réginal Goreux (30 de ani). „Am venit aici să joc, să demonstrez că merit să joc şi o să muncesc de două ori mai mult. Aici e cu totul altceva. Mă bucur foarte mult că am devenit titular, sper să o ţin tot aşa, să mă impun şi să joc în continuare“, a spus Marin la finalul partidei.

Chipciu a provocat o eliminare

De partea cealaltă, Alexandru Chipciu a provocat eliminarea unui adversar în partida pe care echipa sa, Anderlecht Bruxelles, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, cu Standard Liège. În minutul 2, Chipciu, care a jucat tot meciul, s-a ciocnit la mijlocul terenului cu Filip Mladenovici în momentul în care jocul era întrerupt. La semnalizarea tuşierului, fundaşul sârb a fost eliminat. Nicolae Stanciu a primit un cartonaş galben în minutul 51 şi a fost înlocuit în minutul 76 la Anderlecht. Standard a mai avut un jucător eliminat, atacantul algerian Ishak Belfodil, în minutul 90. În urma acestui rezultat, Anderlecht Bruxelles a rămas pe locul doi în clasament, cu 48 de puncte, la un punct în urma liderului FC Bruges, în timp ce Standard şi-a păstrat poziţia a noua, cu 33 de puncte şi un meci mai puţin disputat.

Victorie pentru Rednic

Echipa Mouscron, antrenată de Mircea Rednic, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formaţia AS Eupen, într-un alt meci din etapa a 24-a a campionatului belgian. Fundaşul Cristian Manea a fost introdus de Rednic pe teren în minutul 70. Mouscron a rămas pe ultimul loc în clasament, singurul retrogradabil direct, cu 18 puncte, dar s-a apropiat la un singur punct de penultima clasată, Westerlo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite