Qatar face obiectiv turistic pe cârca lui Messi: Decizia arabilor, o premieră mondială VIDEO

0
Publicat:

Universitatea din Qatar a anunţat că va transforma într-un "mini muzeu" camera în care a locuit starul argentinian, Lionel Messi, pe durata Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022, câştigată de naţionala Albiceleste, scrie EFE.

Agenţia oficială de presă din Qatar, QNA, a publicat pe contul său de Twitter informaţia conform căreia camera lui Messi din reşedinţa celei mai importante universităţi din Qatar nu va mai primi alţi oaspeţi şi va păstra în ea tot ce a lăsat jucătorul echipei Paris Saint-Germain, ca un mic muzeu pentru studenţi şi vizitatori.

Lionel Messi, un star uriaș
Lionel Messi, un star uriaș

Facilităţile universităţii au fost utilizate de echipa engleză FC Liverpool cu ocazia participării sale la Cupa Mondială a cluburilor din 2019 pentru varietatea terenurilor sale, sălilor de sport şi piscinelor, precum şi a unui stadion pentru antrenament, motiv care a justificat alegerea reşedinţei universitare de către selecţionata Argentinei, în loc să opteze pentru hotelurile din lux din Qatar.

Hitmi Al-Hitmi, directorul de comunicare şi relaţii publice al Universităţii din Qatar, a declarat într-un interviu pentru ziarul local Al-Sharq că responsabilii au făcut multe îmbunătăţiri în camere, astfel încât să aibă tot ceea ce aveau nevoie jucătorii.

Potrivit lui Al-Hitmi, acestea sunt camere "de cinci stele şi foarte diferite de reşedinţele din alte ţări" şi a explicat că doar unele servicii au fost adăugate, astfel încât "camerele să respecte standardele FIFA".

"Camera jucătorului selecţionatei argentiniene, Lionel Messi, va rămâne neschimbată şi va fi disponibilă doar pentru vizite şi nu pentru rezidenţă, deoarece va servi ca un mic muzeu care va conţine toate bunurile lui Messi şi va fi o moştenire pentru studenţi şi generaţiile viitoare, şi un martor al marilor realizări pe care Messi le-a obţinut în timpul Cupei Mondiale", a adăugat Al-Hitmi.

Argentina a fost încoronată campioană mondială în Qatar, pentru a treia oară în istoria sa, după titlurile din 1978 şi 1986, iar Messi a obţinut cu această ocazie singurul trofeu major care lipsea din impresionantul său palmares.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite