Procesul în care Oscar Pistorius este judecat pentru uciderea fostei sale partenere de viaţă, Reeva Steenkamp, a început luni. Marţi urmează alte audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care campionul paralimpic sud-african este acuzat de asasinarea fostei sale iubite se judecă la tribunalul din Pretoria. Luni a fost prima zi de audieri, iar marţi urmează o nouă serie.

Oscar Pistorius a pledat nevinovat la începutul procesului, la întrebarea lansată de judecătoarea desemnată pentru acest caz, Thokozile Masipa. Pe tot parcursul primei zile de audieri, paralimpicul a punctat că relaţia cu fosta sa iubită era perfectă. De cealaltă parte, procurorul Gerrie Nel este convins că e vorba de o crimă premeditată, susţinând: „Acuzatul a tras asupra victimei cu intenţia de a o ucide“.

Martoră: „Am ştiut că se întâmplă ceva îngrozitor“

O vecină de-a fostului cuplu, Michelle Burger, a depus mărturie, declarând: „Imediat după ora 3.00 dimineaţă, am fost trezită de urletele teribile ale unei femei. Ea cerea ajutor. Soţul meu a sunat la campania de securitate care se ocupa de propierate şi a explicat că sunt oameni atacaţi în casa de alături şi cineva trebuie să verifice. Soţul meu s-a dus din nou pe balcon, eu am rămas în pat. Am auzit din nou urlete. Era mai rău ca înainte. Ea era foarte, foarte speriată. Am ştiut că s-a întâmplat ceva îngrozitor. Am auzit patru focuri de armă. A fost o pauză mai lungă între prima împuşcătură şi a doua, decât între a doua împuşcătură şi celelalte două“, notează AFP.

Pistorius riscă 25 de ani de închisoare

Sportivul în vârstă de 27 de ani riscă două decenii şi jumătate de închisoare, fiind inculpat pentru uciderea cu premeditare a fostei sale prietene, după ce a împuşcat-o mortal în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013. Oscar Pistorius nu a negat niciodată că a tras în aceasta, însă a susţinut de la început că e vorba de o neînţelegere, spunând că a crezut că au intrat hoţii în casă. Reeva Steenkamp avea 29 de ani şi era cunoscută pentru activitatea de fotomodel şi prezentatoare în televiziune.

Mama Reevei, June Steenkamp, a declarat înainte de proces, pentru cotidianul „The Star“, din Johannesburg: „Vreau să-l privesc pe Oscar în ochi şi să apreciez eu însămi adevărul asupra aceea ce i-a făcut fetei mele. Indiferent care va fi decizia la finalul procesului, sunt gata să-l iert. Însă vreau să mă privească pe mine, să vadă durerea şi suferinţa pe care mi le-a provocat. Cred că am nevoie de asta. Este obsesia mea: adevărul. Să ştiu de ce Oscar a făcut ceea ce a făcut în acea noapte. Ştiu că mulţi oameni ar vrea să-l vadă mort sau pedepsit sever, însă nu este genul meu. Prefer să mă rog pentru el, să mă rog pentru familia mea, să treacă peste această perioadă teribilă“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Oscar Pistorius încearcă să revină în sport după ce a fost acuzat că şi-a împuşcat mortal prietena

Mărturia care l-ar putea condamna la închisoare pe Pistorius: s-a certat cu iubita în noaptea crimei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite