Printre juniorii Petrolului se antrenează un refugiat din Ucraina. E portar şi are 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sviatoslav Donskoi, Petrolul, Ucraina
Sviatoslav Donskoi, Petrolul, Ucraina

De câteva zile, la antrenamentele juniorilor FC Petrolul participă şi un tânăr portar ucrainean. Îl cheamă Sviatoslav Donskoi, încă nu a împlinit 17 ani, dar zgomotul bombelor şi teama războiului l-au obligat să-şi părăsească locurile natale şi să caute liniştea şi siguranţa departe de casă.

Sviatoslav a ajuns în România, la Ploieşti, fiind preluat de Petrolul şi putând, astfel, să-şi continue şi pregătirea sportivă, precizează news.ro.

Până la izbucnirea conflictului din Ucraina, Sviatoslav juca fotbal la echipele de juniori ale clubului Cernomoreţ Odessa. „În Ucraina este război, oraşele sunt bombardate, şi a trebuit să plecăm de acolo. În zona în care locuiam împreună cu familia, la Odessa, era încă linişte, dar, din ce se auzea, războiul urma să ajungă şi acolo. Bunica mea este încă acolo….”, a povestit tânărul goalkeeper ucrainean, pentru fcpetrolul.ro. 

„A trebuit să plecăm, pentru că era foarte periculos. Am ajuns la Ploieşti, stau la Hotel Vigo, şi mă simt în siguranţă. Mă bucur şi că pot să mă antrenez, poate am să şi joc aici, cine ştie!, totul este posibil. Idolul meu este Jan Oblak (nn.- portarul sloven de la Atletico Madrid) şi sper să-i calc pe urme şi să ajung la o echipă mare din Europa”, a mai adăugat Sviatoslav.

 „La început era timid, retras. Dar, acum, e sociabil şi se înţelege bine cu noii lui colegi. E bine că se antrenează, că rămâne în formă şi, alături de noi, mai uită de ororile războiului”, spune Ionuţ Marinică, antrenorul de portari al Academiei de Copii şi Juniori a FC Petrolul Ploieşti, cel cu care lucrează puştiul blond venit de la Odessa.

Aşadar, deocamdată, Sviatoslav se pregăteşte alături de juniorii Petrolului, sperând ca, nu peste mult timp, să se poată întoarce în siguranţă acasă.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite