Prima etapă, primele puncte pentru Mihai Marinescu în Formula Renault 3.5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO photopellegrini.com
FOTO photopellegrini.com

Pilotul braşovean a debutat cu dreptul în campionatul World Series by Renault, reuşind să termine în puncte ambele curse ale primei etape, desfăşurate în weekendul ce tocmai a trecut la Monza, în Italia.

Etapa din Italia a fost una de adaptare pentru pilotul român, întrucât acesta este primul său sezon  în Formula Renault 3.5, iar echipa la care a debutat, Zeta Corse, este nou înfiinţată. Astfel se explică evoluţia modestă din antrenamentele libere şi calificări, compensată de braşovean prin starturi excelente şi un management foarte bun al poziţiei pe circuit.

Calificările pentru prima cursă, de sâmbătă, nu l-au favorizat pe Mihai, acesta reuşind să bifeze locul 23 pe grila de start. Datorită unui început excelent, pilotul român a reuşit să recupereze 11 poziţii în primele două viraje, ca mai apoi să termine în puncte, pe locul 8.

Duminică, braşoveanul a avut parte de o sesiune de calificări şi mai slabă, plecând de pe ultima poziţie a grilei de start (26). După cum a demonstrat şi în prima cursă, startul a fost un punct forte pentru Mihai, acesta reuşind să ajungă pe locul 13 la ieşirea din a doua şicană. Românul a continuat să piloteze bine şi la sfârşitul celor 29 de ture şi-a mai adjudecat un punct în clasamentul piloţilor, acordat locului 10.

În ciuda numeroaselor experimente făcute de Mihai şi Zeta Corse la Monza, pilotul român a reuşit să bifeze 5 puncte în clasamentul piloţilor. Braşoveanul este mulţumit de acest rezultat, dar admite că echipa trebuie să muncească mai mult pentru a îmbunătăţi considerabil situaţia din calificări.

"Am vrut să maximizez cât mai mult potenţialul pe care îl am şi am izbutit să demonstrez că pot puncta în pofida dificultăţilor din calificări. Încă mă acomodez cu maşina şi cu echipa şi sunt impresionat de nivelul de combativitate din acest campionat. Aici depăşirile sunt mult mai agresive şi totul se desfăşoară la un alt nivel comparativ cu Formula 2, campionatul în care am evoluat sezoanele precedente. Avem de lucrat la calificări pentru că e clar că putem strânge mult mai multe puncte dacă izbutim să avem sesiuni de calificări bune. Am reuşit să salvăm cinci puncte care vor fi preţioase în economia campionatului." - Mihai Marinescu #23 (Zeta Corse)

Următoarea etapă de Formula Renault 3.5 va avea loc pe circuitul Motorland Aragon din Spania, în perioada 27-28 aprilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite